Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Πρόγραμμα ERASMUS

Ο Δήμος μας συμμετείχε με επιτυχία στην ανταλλαγή νέων που διεξήχθη στο Furci Siculo, στη Σικελία μεταξύ 7-12 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ε.Ε. στο πλαίσιο του ERASMUS+.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οργανώσεις από άλλες 5 χώρες Ιταλία, Λετονία, Πολωνία Ισπανία, Πορτογαλία και συνολικά 36 νέοι ηλικίας ως 30ετών. Υπεύθυνος φορέας του προγράμματος ήταν η οργάνωση Le Coccinelle Association από την Σικελία.
Το πρόγραμμα με τίτλο GreenFuture “Building a Greener Tomorrow for a SustainableFuture” αφορούσε στην Κλιματική Αλλαγή ( Climate Changes Health: Clean Energy Overview) και την ελαχιστοποίηση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση («Let’s Do Our Part — Reduce, Reuse, Recycle!”. Η θεματική είναι σύμφωνη με τις προτεραιότητες της ΕΕ με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών).
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος έγινε επίσκεψη στον Δήμαρχο του Furci Siculo κ. Matteo Francilia. Εκεί πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Δήμου και οι ενέργειες του σχετικά με τη θεματική και ακολούθησαν ερωτήσεις από τους νέους και συζήτηση με τους τοπικούς φορείς.
Επίσης, οι νέοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συζητήσουν με την Αντιδήμαρχο της Ταορμίνα. Εκεί, με έκπληξη ανακάλυψαν την ιστορία του τόπου, καθώς η πόλη αποτελεί το αρχαίο Ταυρομένιον, ελληνική πόλη που ιδρύθηκε από τον Ανδρόμαχο τον 8ο π.Χ. Η περιοχή αποτελεί την πρώτη ελληνική αποικία στη Σικέλια. Εκεί βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση το αρχαίο Ελληνικό θέατρο χωρητικότητας περίπου 5.500 θέσεων.
Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η επίσκεψη στο εργαστήριο της Artista κας Linda Schifani. Πρόκειται για μια δημιουργική έκθεση τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά ηλεκτρολογικής προέλευσης. (Creative Laboratory on 3R GreenArt). Η παρουσίαση των έργων έγινε από την ίδια την καλλιτέχνη.
Οι νέοι επισκέφθηκαν μνημεία και αξιοθέατα στο πλαίσιο γνωριμίας της τοπικής κουλτούρας και πολιτισμού στις πόλεις της Μεσσήνης και Κατάνιας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο