Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Υποβλήθηκε το αίτημα για χρηματοδότηση της πράξης: «Ανέγερση 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Τρίγλιας».

Η μελέτη, που υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία», του Ταμείου «ΕΤΠΑ», της Δράσης «2.4.3- Ανάπτυξη σύγχρονων, ανθεκτικών και χωρίς αποκλεισμούς εκπαιδευτικών μονάδων στην Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευση», προβλέπει την κατασκευή του 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Τρίγλιας, συνολικής δόμησης 492,10 τ.μ., προϋπολογισμού 1.723.406,70 ευρώ, ενώ θα είναι δυναμικότητας 50 νηπίων.
Στόχος του έργου, είναι η διαμόρφωση ενός ολοήμερου νηπιαγωγείου με δύο αίθουσες εργασίας, μία αίθουσα ανάπαυσης, έναν χώρο για τραπεζαρία και κουζίνα, ένα γραφείο νηπιαγωγών και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Πρόκειται για ένα ισόγειο κτίριο στο οποίο αναπτύσσονται όλες οι παραπάνω χρήσεις σε ένα ενιαίο επίπεδο.
Το κτίριο έχει τρεις εισόδους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών και για λόγους πυρασφάλειας. Η κύρια είσοδος στο κτίριο γίνεται από την νοτιοανατολική του πλευρά και είναι προσβάσιμη μέσω ράμπας από το διαμορφωμένο έδαφος του περιβάλλοντος χώρου. Η ράμπα αυτή στεγάζεται με πέργκολα από οπλισμένο σκυρόδεμα και οριζόντια ξύλινα στοιχεία που επικαλύπτουν την οροφή της. Υπάρχουν και δύο βοηθητικές είσοδοι στη βορειοδυτική και νοτιοδυτική πλευρά.
Στο νότιο τμήμα του κτιρίου βρίσκονται οι αίθουσες εργασίας και ανάπαυσης, ενώ στο βόρειο τμήμα αναπτύσσονται οι υπόλοιπες λειτουργίες του κτιριολογικού προγράμματος, με τον χώρο των νηπιαγωγών να είναι διαχωρισμένος από τον υπόλοιπο.
Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου επικρατεί το πράσινο. Η δεντροφύτευση της αυλής γίνεται με διάφορα φυτά, θάμνους, δέντρα και αναρριχώμενα διαφορετικού μεγέθους, διασκορπισμένα σχεδόν σε όλα τα σημεία για να προσφέρουν καλλωπισμό, σκίαση και δροσισμό, όπου και όταν χρειάζεται.
Η μεγαλύτερη επιφάνεια της αυλής είναι διαμορφωμένη με χλοοτάπητα, ενώ υπάρχουν σημεία όπου δημιουργούνται διαδρομές με ακανόνιστο, καμπύλο σχήμα από χυτό βοτσαλωτό δάπεδο σε έντονο χρωματισμό, οι οποίες δημουργούν ένα ενδιαφέρον οπτικό παιχνίδι επί εδάφους για τα παιδιά.
Σε κάποια σημεία της αυλής δημιουργείται και ένα μονοπάτι επενδυμένο με ξύλινες σανίδες. Στο νότιο τμήμα της αυλής κατασκευάζεται παιδική χαρά με διάφορα όργανα, όπως τραμπάλα, ελατήρια, σύνθετα παιχνίδια και μία αμμοδόχο, και η επιφάνεια της παιδικής χαράς διαμορφώνεται με χυτό ελαστικό δάπεδο ασφαλείας. Ο αύλειος χώρος συμπληρώνεται με καθιστικά και κυλινδρικά στοιχεία διαφορετικών υψών από οπλισμένο σκυρόδεμα. Στο νότιο τμήμα του οικοπέδου προβλέπεται χώρος στάθμευσης οχημάτων, εκ των οποίων δύο είναι για ΑΜΕΑ.
Μετάβαση στο περιεχόμενο