Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Εγκαίνια έργων

Μία σειρά έργων εγκαινιάσθηκαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, στον χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, από τον Δήμαρχο Ν. Προποντίδας κ. Καρρά Εμμανουήλ και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Τσιρούδα Φώτιου, παρουσία της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Μέλας Χαντζαρίδου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, της Υπολιμενάρχου Νέων Μουδανιών, της Προέδρου και μελών του Συμβουλίου Νέων Μουδανιών, των μελών της ΕΟΔ Χαλκιδικής και των υπαλλήλων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Τα έργα που εγκαινιάσθηκαν είναι τα εξής:
-Ανάπλαση δυτικού θαλάσσιου μετώπου Ν. Μουδανιών.
-Ασφαλτόστρωση τμήματος χερσαίας ζώνης λιμένα Ν. Μουδανιών.
-Διαμόρφωση κεντρικής πύλης λιμένα και εγκατάσταση φωτισμού ασφάλειας λιμένα Ν. Μουδανιών.
Μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο Πανοσιολογιότατός Αρχιμανδρίτης π. Σινέσιος ακολούθησαν χαιρετισμοί από την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Μέλα Χαντζαρίδου, την Υπολιμενάρχη κ. Σμάγα Στ., τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Τσιρούδα Φώτιο. Ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε:
«Δημοτικό Λιμενικό, κάτι πρωτόγνωρο γι’ εμάς, όταν εκλεχθήκαμε το 2014. Ένα από τα πρώτα έργα που πραγματικά κυνηγήσαμε, ήταν να κάνουμε το Δημοτικό Ταμείο Ν. Προποντίδας.
Με πολύ αγώνα και προσπάθεια τα καταφέραμε… κάτι το οποίο ήταν πολύ δύσκολο, πάρα τις αρνήσεις του Υπουργείου.
Θέλω να ευχαριστήσω το Λιμεναρχείο Ν. Μουδανιών, με το οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και κυρίως έχουμε την καθοδήγηση του για την άριστη λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ν. Μουδανιών, τους υπαλλήλους και όλους τους φορείς με τους οποίους συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια και μπορέσαμε να στήσουμε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Και φυσικά, όλους τους προέδρους που πέρασαν από το Δ.Λ.Τ. αλλά και των μελών του Δ.Σ.
Πλέον το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στέκεται στα πόδια του και διοικητικά και οικονομικά -βέβαια σχεδιάζουμε κι άλλα πράγματα, τα οποία θα δώσουν δύναμη στο Δ.Λ.Τ.. Εγκαινιάζουμε 3 έργα από τα οποία τα 2 έχουν ολοκληρωθεί με χρήματα το Δ.Λ.Τ. -όπου μ’ αυτό αποδεικνύεται η ευρωστία που μπορεί να αποκτήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο- και ένα τρίτο έργο που πραγματοποιήθηκε με χρήματα τον Υπουργείο Ναυτιλίας.
Εν κατακλείδι, θέλω να πω, πως είναι μία συλλογική δουλειά της Δημοτικής Αρχής, του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Χρειάστηκαν ώρες ατελείωτες, και πάρα πολύ τρέξιμο για να γίνουν όλα αυτά. Εκείνο που μπορούμε να υποσχεθούμε, είναι ότι δεν θα σταματήσουμε να τρέχουμε.
Ήδη, έχουμε μπει στην διαδικασία να δημιουργήσουμε και μία ζώνη λιμένα στο ‘’Λιμανάκι Πλαγίων’’ και την χερσαία ζώνη λιμένα στα δυο λιμάνια της Νέας Ποτίδαιας. Άρα λοιπόν αντιλαμβάνεσθε, ότι το Λιμενικό Ταμείο μεγαλώνει!»
Μετάβαση στο περιεχόμενο