Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

“ΑΓΙΟΘΑΝΑΣΙΑ 2024” στην Πορταριά

Με μεγάλη επιτυχία, που επιβεβαίωναν τα χαμόγελα όλων, αναβίωσαν τα «Αγιοθανάσια» στην Πορταριά». Ο Δήμος μας, η Κοινότητα Πορταριάς και το Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χαλκιδικής έκαναν πράξη αυτό ήταν επιθυμία πολλών κατοίκων, και όχι μόνο, η αναβίωση των Αγιοθανάσιων. Ένας θεσμός άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία του τόπου, με χαρακτήρα αθλητικό και πολιτιστικό, χαραγμένος στη μνήμη των μεγαλυτέρων, μέρος των παιδικών τους χρόνων.
Συμμετείχαν αποστολές από 12 δημοτικά σχολεία του Δήμου μας, που εισήλθαν στο γήπεδο της Πορταριάς κρατώντας την πινακίδα του σχολείου τους. Στην αρχή, σαν μια αναπαράσταση των Ολυμπιακών Αγώνων, η πρωθιέρεια και οι ιέρειες της άναψαν τον βωμό για να σημάνει η έναρξη της τελετής. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρράς, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των αγώνων. Ιδιαίτερα δε συγκινητική στιγμή ήταν, όταν απένειμε τιμητική πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά του και συμμετοχή του ως δρομέα στα Αγιοθανάσια στον κ. Πεζάτη Δημήτριο. «Τα Αγιοθανάσια είναι η ιστορία του χωριού μας», είπε εμφανώς συγκινημένος ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας για να συνεχίσει: «Η αρχή έγινε και δεσμεύομαι να υπάρχει συνέχεια. Ευχαριστώ θερμά το Συμβούλιο της Κοινότητας Πορταριάς και τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου για την προτροπή τους και τη στήριξη, ώστε να φθάσουμε στη σημερινή εκδήλωση».
Χαιρετισμούς, επίσης, απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, η εκπρόσωπος του βουλευτή Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου, Ευτυχία Παπανικολάου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νίκος Νουγοντζιούχος, ο Προϊστάμενος Α’θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής Κωνσταντίνος Κόμπος και η Διευθύντρια του Δημοτικού Συμβουλίου Πορταριάς Χριστέλη Ζωή. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Τοπική σύμβουλος Πορταριάς Βάσω Πούλιου Νεστορούδη.
Τους αγώνες παρακολούθησαν: η Περιφερειακή Σύμβουλος Ιορδανίδου Πελαγία, οι Αντιδήμαρχοι Εμμανουηλίδου Αθανασία και Μετζίκη Καλλιόπη, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού Αθλητισμού της ΔΕ Μουδανιών Παναγιώτης Σαρόγλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Δαμάσκος με καταγωγή από την Πορταριά, οι σύμβουλοι εκπαίδευσης κ. Νοίτσης και κα. Μαχαιρίδου, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.
Η εκδήλωση έκλεισε με την εμφάνιση της Χορωδίας του Συλλόγου Γυναικών Πορταριάς και το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αγιος Αθανάσιος”.
Ευχαριστούμε τον αθλητή κ. Αρζουμανίδη Ιωάννη για τη δυνατότητα αναπαράστασης πάλης ανάμεσα σε ένα Έλληνα και έναν Τούρκο, όπως ήθελε η παράδοση.
Ευχαριστούμε το ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε για τη μεταφορά αφιλοκερδώς των μαθητών.
Ευχαριστούμε τους μαθητές για τη συμμετοχή τους, καθώς και τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς.
Ευχαριστούμε την ομάδα έργου των εθελοντών γυμναστών, που φρόντισαν τη διεξαγωγή των αγώνων.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς:
ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗΣ-ΦΡΟΥΤΟΚΟΣΜΟΣ
ΚΑΣΣΑΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΚΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ
LE DESSERT
Ευχαριστούμε την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Χαλκιδικής και τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους.
Ευχαριστούμε την καθεμιά και τον καθένα, που βοήθησαν στην αναβίωση ενός εθίμου ιδιαίτερης πολιτιστικής και συναισθηματικής αξίας.
Επόμενο ραντεβού το 2025!
Μετάβαση στο περιεχόμενο