Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Συνάντηση σχετικά με το «Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ)»

Στο πλαίσιο ένταξης του Δήμου Νέας Προποντίδας σε πρόγραμμα σχετικό με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών, σχετική ενημερωτική συνάντηση.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Δημοτικής Αρχής, της αναθέτουσας εταιρίας και των επαγγελματιών σχετικών με το αντικείμενο (Αγρονόμων Τοπογράφων, Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών μηχανικών κλπ) και είχε ως στόχο να αναδειχθούν από τους ενδιαφερόμενους τα προβλήματα πολεοδομικής φύσεως που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη σύνταξη της εν λόγω μελέτης.
Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδιώκεται ένα σύνολο πολεοδομικών ρυθμίσεων όπως ενδεικτικά: η θέσπιση των χρήσεων γης, των όρων και περιορισμών δόμησης, ο καθορισμός περιοχών προστασίας, ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, ειδικών αστικών κινήτρων, Ζωνών Υποδοχής Συντελεστών Δόμησης, η καταγραφή του υπάρχοντος οδικού δικτύου για τη δυνατότητα αναγνώρισης των οδών αυτών και το χαρακτηρισμό τους ακολούθως ως κοινόχρηστου δημοτικού οδικού δικτύου, προσωρινές οριοθετήσεις ρεμάτων, καθώς και μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την υποστήριξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τη διαχείριση των συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών κ.ά.
Αξίζει να σημειωθεί πως θα πραγματοποιηθεί από την αναθέτουσα εταιρία 2η διαβούλευση, με σκοπό να γίνει ενημέρωση για τις καταγραφές που έχουν γίνει μέχρι εκείνο το χρονικό διάστημα καθώς και των εναλλακτικών σεναρίων που θα προταθούν από την εταιρία.
Επίσης, με πρωτοβουλία του Δήμου θα λειτουργήσει το email: eps@nea-propontida.gr μέσω του οποίου θα μπορεί όποιος έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα πολεοδομικής φύσεως να το στείλει εγγράφως ώστε να μπορέσει να αναδειχθεί και να ληφθεί υπόψη κατά τη σύνταξη της εν λόγω μελέτης. Υπεύθυνη συντονισμού από πλευράς του Δήμου έχει οριστεί η κ.Λαχταρίδου Λίτσα.
Μετάβαση στο περιεχόμενο