Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ημέρα: 23 Νοεμβρίου 2022

Η Δημοτική Βυζαντινή Χορωδία ‘’Άγιος Γεώργιος’’

Η Δημοτική Βυζαντινή Χορωδία ‘’Άγιος Γεώργιος’’ πραγματοποίησε, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, φιλανθρωπική εκδήλωση με τίτλο: “Τα Εισόδια της Θεοτόκου” στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών.
Στο φουαγιέ του θεάτρου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, που μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας θα δοθούν σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.
↪Διοργάνωση: Δήμος Νέας Προποντίδας και Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Νέας Προποντίδας
📌Επιμέλεια – διδασκαλία – Διεύθυνση: Γεώργιος Ζουγλής.

Περισσότερα

Υπηρεσία Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων: 162 στειρώσεις – 139 υιοθεσίες για το Α’ εξάμηνο του 2022

Ακόμη ένα αδέσποτο ζώο, που περισυνελέγη, κατεγράφη, σημάνθηκε, εμβολιάστηκε και στειρώθηκε, βρήκε το δικό του σπίτι, τη δική του οικογένεια με φροντίδα της υπηρεσίας διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου, χάρη βέβαια και στην ευαισθησία των συμπολιτών μας που επιλέγουν να υιοθετούν αδέσποτα ζωάκια.

Ο Δήμος μας για την χρονική περίοδο 1/1/2022 έως 30/6/2022 προέβη στην περισυλλογή , καταγραφή και σήμανση 342 αδέσποτων ζώων (261 σκυλιά και 81 γάτες). Από αυτά , όπως προβλέπεται από την κείμενη Νομοθεσία στειρώθηκαν τα 162 (122 σκυλιά και 40 γάτες), ςαενώ άμεσα δόθηκαν για υιοθεσία 139 αδέσποτα ζώα συντροφιάς (108 σκυλιά και 31 γάτες ).

«Χαιρόμαστε που ένας μεγάλος αριθμός αδέσποτων ζώων βρήκε οικογένεια μέσα από την υπηρεσία του Δήμου. Το πρόβλημα διαχείρισης των αδεσπότων είναι οξύ, μας απασχολεί ιδιαίτερα και κάνουμε πολλές ενέργειες για την αντιμετώπισή του. Πιστεύουμε πολύ στην υιοθεσία και την προτείνουμε σε κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας, ο οποίος μπορεί να απευθυνθεί για περισσότερες πληροφορίες στο 2373350204» δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Υποβολή πρόταση χρηματοδότησης του έργου: “Εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας και Αυτοματισμού στα δίκτυα ύδρευσης, καθώς και ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού και ελέγχου διαρροών των Κοινοτήτων της Δ.Ε. Τρίγλιας”

Υποβλήθηκε από τον Δήμο μας η πρόταση χρηματοδότησης του έργου: “Εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας και Αυτοματισμού στα δίκτυα ύδρευσης, καθώς και ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού και ελέγχου διαρροών των Κοινοτήτων της Δ.Ε. Τρίγλιας” στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πυλώνας Ανάκαμψης 1 “Πράσινη Μετάβαση”, ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας και αυτοματισμού στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού και ελέγχου διαρροών των Κοινοτήτων της Δ.Ε. Τρίγλιας και περιλαμβάνει:
• Την αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων που διαθέτουν Δεξαμενές ύδρευσης, όπως επίσης και την ανάπτυξη δικτύου τηλεμετρίας, την εγκατάσταση οργάνων μέτρησης παροχής και στάθμης στις εξόδους των δευτερευουσών Δεξαμενών.
• Την εγκατάσταση νέων πινάκων αυτοματισμού, οργάνων και συστημάτων αυτοματισμών.
• Την εγκατάσταση νέων οργάνων μέτρησης και ρύθμισης της υδραυλικής λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης.
• Την εγκατάσταση τοπικών σταθμών ελέγχου και ρύθμισης πίεσης στις εισόδους των δευτερευουσών ζωνών Ύδρευσης.
• Την εγκατάσταση ενός πλήρους Περιφερειακού Σταθμού Ελέγχου και διασύνδεσή του με τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου.

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία

Δύο συνδημότες μας, τα στοιχεία των οποίων για εύλογους λόγους δε δημοσιοποιούμε, λαμβάνουν κάθε εβδομάδα ο καθένας μία μονάδα αίματος.
Χωρίς αυτήν η ζωή τους κινδυνεύει. Ας τους στηρίξουμε!
Ο μήνας Αύγουστος είναι πάντα δύσκολος για τα νοσοκομεία μας.
Τα αποθέματα αίματος είναι σημαντικά μειωμένα. Γι’ αυτό πραγματοποιούμε έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία, για να στηρίξουμε το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.
✔Κυριακή 28/8
✔1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών
✔9.00 έως 13.00.

Βραδιά Παράδοσης στη Ν. Ποτίδαια

Ένα ταξίδι στην παράδοση του τόπου μας ήταν η πρώτη ημέρα των τριήμερων εκδηλώσεων στη Ν. Ποτίδαια, το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022. Η εκδήλωση ενταγμένη στις εκδηλώσεις του Δήμου για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή περιελάμβανε ιστορική αναδρομή από τη άφιξη των προσφύγων της Ανατολικής Θράκης, από όπου προήλθαν οι κάτοικοι της Νέας Ποτίδαιας.
Συμμετείχαν τα χορευτικά σχήματα:

Περισσότερα

Ευχαριστήρια εκδήλωση για όσους στήριξαν το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Δήμου Νέας Προποντίδας

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας, κυρίες Εμμανουηλίδου Αθανασία-Αντιδήμαρχος, Μηκέ Χριστίνα-Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου και Ραμανδάνη Δέσποινα- Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσίασαν και συντόνισαν την ευχαριστήρια εκδήλωση για όλους, όσοι στήριξαν τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Δήμου μας, την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022.

Περισσότερα

Γιορτή καϊσιού στην Πορταριά

Ο Σύλλογος Γυναικών Πορταριάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Άγιος Αθανάσιος” σας προσκαλούν στη Γιορτή Καϊσιού., που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Ιουλίου 2022 στο άλσος του Αγίου Αθανασίου.
‘Ωρα έναρξης: 21.00
Υπό την αιγίδα του Δήμου Ν. Προποντίδας

Επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στα Ν. Σίλατα

O Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νέων Σιλάτων σας προσκαλεί στις τριήμερες εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιήσει υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/06/2022 παραμονή της εορτής των Αγίων 12 Αποστόλων, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ι. Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Ν. Σιλάτων, προς τιμή της μνήμης των προσφύγων των χαμένων πατρίδων, μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού. Θα ακολουθήσει στο προαύλιο της εκκλησίας σχετική ομιλία και κέρασμα στους παριστάμενους.
Ώρα έναρξης 19:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01/07/2022 Xορευτικά συγκροτήματα της περιοχής μας θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς των τόπων καταγωγής των προσφύγων. Ώρα έναρξης: 20:30.
ΣΑΒΒΑΤΟ 02/07/2022
1) Θα ακουστούν τραγούδια, από την Ελλάδα και τη Μικρά Ασία, από τις παιδικές φωνές της Χορωδίας των μαθητών του γυμνασίου Ν. Καλλικράτειας.
2) Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της κοινότητας Ν. Σιλάτων θα πραγματοποιήσουν τα αποκαλυπτήρια οκτώ έργων τέχνης, που θα κοσμήσουν το κτίριο της Κοινότητας.
3) Θα ακολουθήσει ομιλία με αναφορά στην ιστορία των προσφύγων του τόπου μας.
Ώρα έναρξης: 20:30.
**Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι, που οργανώνει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας
Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, στις 1 και 2/07/2022, θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό η λαογραφική έκθεση και η έκθεση φωτογραφίας που οργανώνει ο σύλλογος στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας, με θέμα τον διωγμό των προσφύγων του τόπου μας από τις χαμένες πατρίδες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο