Ανακοινώσεις

Ενημέρωση για τις Υπηρεσίες που παρέχει το "Χαμόγελο του Παιδιού"

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», από την πρώτη στιγμή, που ανέκυψε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η χώρα μας, ενεργοποιήθηκε άμεσα για να στηρίξει ουσιαστικά τόσο τους φορείς όσο και την ελληνική κοινωνία μέσα από τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει.

Σταθερό μέλημα είναι η προστασία των παιδιών που μεγαλώνουν στα Σπίτια του Οργανισμού, των παιδιών και των οικογενειών που συστηματικά στηρίζουμε αλλά και εκείνων που χρειάζονται τη υποστήριξή μας λόγω των έκτακτων συνθηκών.

Οι υπηρεσίες που παρέχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι:

Περισσότερα...

Επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού συνδέσεων με την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Με Κοινή Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ989/Β/22-3-2020) αποφασίστηκε ο προσωρινός περιορισμός εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία, των θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων με τη χώρα αυτή, καθώς και η απαγόρευση εισόδου προσώπων στην ελληνική Επικράτεια από την Τουρκία, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 και ώρα 06:00 έως και 15.4.2020 και ώρα 15:00, σύμφωνα με την από 22.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Η απαγόρευση δεν αφορά:

α) Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα,

β) Τη διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων,

γ) Τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.

Επίσης, με την ίδια απόφαση ορίστηκε ο προσωρινός περιορισμός εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από το Ηνωμένο Βασίλειο, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 και ώρα 06:00 έως και 15.4.2020 και ώρα 15:00, σύμφωνα με την από 22.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. 

 

 

 

Ενημέρωση Δημάρχου Εμμανουήλ Καρρά για κρούσμα κορωνοϊού στον Δήμο Ν. Προποντίδας

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Με αίσθημα ευθύνης σας ενημερώνω ότι ο κορωνοϊός χτύπησε και την «πόρτα» του Δήμου Ν. Προποντίδας. Συνδημότης μας νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά στον αγαπημένο φίλο. Ο Θεός να του δώσει δύναμη και κουράγιο, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στη μάχη που δίνει.

Στη θέση του θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας ή κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο: ο παππούς, η γιαγιά, ο πατέρας, η μητέρα, ο αδελφός, η αδελφή, ο γιος, η κόρη, ο φίλος, η φίλη.

Δε χρειάζεται να αναφέρω όνομα, επειδή στις μικρές κοινωνίες όλα μαθαίνονται. Ωστόσο, θα παρακαλούσα, όσες κι όσους έχουν την παραμικρή υποψία ότι ήρθαν σε επαφή μαζί του ή με προσφιλές του πρόσωπο, να θέσουν τον εαυτό τους σε 14ήμερη αυτοαπομόνωση, όπως το επιβάλλει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Θα πρέπει όλες και όλοι μας να επιδείξουμε υπευθυνότητα τις δύσκολες αυτές στιγμές και να εφαρμόσουμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών, για να προστατεύσουμε τόσο τον εαυτό μας, όσο και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς!

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

karras_1

 

Πρόσκληση Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου σε Συνεδρίαση δια Περιφοράς

Το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης θα το βρείτε εδώ

 

Πρόσκληση Οικονομικής Επιτροπής

Για το κείμενο της πρόσκλησης πατήστε εδώ

Κλειστά όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ν. Προποντίδας

Κλειστά από σήμερα 9 Μαρτίου 2020 και για 4 εβδομάδες όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ν. Προποντίδας μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας για όλα τα ΚΑΠΗ της χώρας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση η μετάδοση του νέου κορονοϊού εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο κι ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε μια επιδημική φάση πολλαπλών εισαγωγών, με επακόλουθο μετάδοσης στην κοινότητα. Έτσι προκύπτει η ανάγκη λήψης νέων μέτρων προστασίας των ευπαθών ομάδων που πέρα του προαναφερθέντος περιλαμβάνει: 

• Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.

• Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.

• Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Πρόσκληση ΟΕ 10-03-2020

Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 75 παρ 6 του Ν.3852/2010 καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ν. Προποντίδας, που θα γίνει στις 10/03/2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:30, στο Δημοτικό Κατάστημα.

Παρακαλείστε σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος για τη συμμετοχή σας στην προγραμματισθείσα συνεδρίαση, να ενημερώσετε εγκαίρως τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου με τη φροντίδα του να προσκληθεί και να συμμετάσχει στη συνεδρίαση αναπληρωματικό μέλος με την σειρά εκλογής του, σύμφωνα με την παρ.11 άρθρο 9 του κανονισμού λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής (παρ.2 του άρθρου 75 του Ν.3852/2010)

Θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.Έγκριση πρακτικού διενέργειας διαγωνισμού – αποσφράγισης και αξιολόγησης φακέλου δικαιολογητικών κατακύρωσης του δημόσιου ανοικτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την υπηρεσία με τίτλο «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020 (CPV: 92332000-7)».

2.Άσκηση ή μη ανακοπής κατά της υπ’ αριθμ.26/2020 Διαταγής Πληρωμής του Μονομελούς Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και κατά του Δημητρίου Καραμπατάκη.

3.Άσκηση ή μη ανακοπής κατά της υπ’ αριθμ.45/2020 Διαταγής Πληρωμής του Μονομελούς Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και κατά του Βασίλειου Στρακαλή.

4.Διαγραφές ή μη τελών Δ.Ε. Καλλικράτειας.

5.Σύνταξη σχεδίου 1ης υποχρεωτική αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Ν. Προποντίδας οικονομικού έτους 2020.

6.Σύνταξη σχεδίου Κανονισμού λειτουργίας λαϊκών αγορών Δήμου Νέας Προποντίδας.

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Εμμανουήλ Καρράς

Δήμαρχος

Πρόσκληση ΕΠΖ 10-03-2020

Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 75 παρ 6 του Ν.3852/2010 καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Νέας Προποντίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10/03/2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00μμ, στο Δημοτικό Κατάστημα.

Παρακαλείστε σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος για τη συμμετοχή σας στην προγραμματισθείσα συνεδρίαση, να ενημερώσετε εγκαίρως τον πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, προκειμένου με τη φροντίδα του να προσκληθεί και να συμμετάσχει στη συνεδρίαση αναπληρωματικό μέλος με την σειρά εκλογής του, σύμφωνα με την παρ.11 άρθρο 9 του κανονισμού λειτουργίας της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (παρ.2 του άρθρου 75 του Ν.3852/2010)

 Θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.Σύνταξη σχεδίου Κανονισμού λειτουργείας λαϊκών αγορών Δήμου Ν. Προποντίδας.

2.Αλλαγή χρήσης στο Ο.Τ. Γ114 στην παραλία Διονυσίου.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Εμμανουήλ Καρράς

Δήμαρχος

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα