Δελτία Τύπου

Σε τρεις ομάδες οι πωλητές των λαϊκών αγορών

Σύμφωνα με τις υπ' αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.53696/20 (ΦΕΚ 3639 Β/1-9-2020), Δ1α/ΓΠ.οικ.56418/20 (ΦΕΚ 3927 Β/14-9-2020),  Δ1α/ΓΠ.οικ.59628/20 (ΦΕΚ 4135 Β/25-9-2020), Δ1α/ΓΠ.οικ.61939/20 (ΦΕΚ 4325/02-10-2020) κοινές αποφάσεις σχετικά με: “Επιβολή των μέτρων της προσωρινής αναστολής λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, καθώς και ειδικότερων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19”, από 1η.9.2020 έως και 12.10.2020, για την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής επιτρεπόταν η λειτουργία των λαϊκών αγορών με τον όρο δραστηριοποίησης του 50% ανά κατηγορία πωλητών.

Περισσότερα...

Έναρξη του νέου εξαμήνου για το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ν. Μουδανιών

«Εκπαιδεύοντας τις σκέψεις να γίνουν από σαμποτέρ, πολύτιμοι σύμμαχοί μου» ήταν το θέμα της εισήγησης που ανέπτυξε η Ναταλία Χάιτα, Ψυχολόγος, MSc Κλινικής και Κοινοτικής Ψυχολογίας, Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια στην πρώτη συνάντηση του Λαϊκού Πανεπιστημίου Ν. Μουδανιών για το α' εξάμηνο του 2020-2021. 

Ποιο είναι το πρώτο συναίσθημα και πως μπορούμε να εξασκήσουμε τον εαυτό μας να μετατρέπει τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές ήταν το βασικό θέμα της εισήγησης, που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι. 

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο θα συνεχιστεί το Σάββατο 31-10-2020 με την εισήγηση “Η ψυχολογική απόκριση στην απορία του θανάτου” της ψυχολόγου κας Κατερίνας Φασέγγα.

*Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών από τις 18:00 έως 21:00. 

*Τηρούνται όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

laikpan_1 laikpan_2

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών τίθενται σε καραντίνα από σήμερα και για μία εβδομάδα οι μαθητές του Β4 και της Ανθρωπιστικής κατεύθυνσης Β2. Επίσης, σε καραντίνα τίθενται οι καθηγητές που δίδαξαν στα συγκεκριμένα τμήματα την περασμένη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020, τελευταία ημέρα που πήγε στο σχολείο ο συγκεκριμένος μαθητής. Έκτοτε δεν ξαναπήγε και χθες βράδυ βγήκε θετικό το τεστ, που έγινε για τον ιό.

Η διευθύντρια του σχολείου και σε συνεννόηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έθεσε αμέσως σε ισχύ τα όσα προαναφέρθηκαν και είναι αυτά, που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο για εμφάνιση κρουσμάτων σε σχολείο. Τα παιδιά και οι οικογένειες τους έχουν ήδη ενημερωθεί για την αυξημένη προσοχή, που πρέπει να επιδείξουν, όπως και κάθε άλλο παιδί, που ενδεχόμενα είχε έρθει σε επαφή με παιδιά από τα συγκεκριμένα τμήματα.

«Είμαστε σε επικοινωνία με τη διεύθυνση του σχολείου και θα κάνουμε ό, τι πρέπει να γίνει και ό, τι συστήνουν οι ειδικοί. Δε χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία και προσοχή. Αύριο, θα πραγματοποιήσουμε απολύμανση στο σχολείο, ώστε να καταστήσουμε τον χώρο απόλυτα ασφαλή. Τέλος, εύχομαι περαστικά στον μαθητή και παρακαλώ να αποφευχθεί η στοχοποίηση του ιδίου και της οικογένειάς του. Είναι κάτι, που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Μ.Καρράς.

Εκπαίδευση Νεοεισερχομένων δασεργατών για το έτος 2020-2021

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Νομού Χαλκιδικής, η θεωρητική εκπαίδευση των νεοεισερχομένων δασεργατών πραγματοποιείται την περίοδο από Νοέμβριο (2020) έως και τον Φεβρουάριο (2021) στην έδρα της Διεύθυνση Δασών –όπως προβλέπεται στην υπ’ αριθ, πρωτ. 174579/2250/2011-2018 Υπουργική απόφαση «Εκπαίδευση Νεοεισερχομένων Δασεργατών» (ΦΕΚ 5474Β’/ 06-10-2018).

Για να προγραμματιστεί εγκαίρως η παρούσα εκπαίδευση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 στη Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής (Δασικό κτίριο, 63100, Πολύγυρος) τα παρακάτω:

- Αίτηση ενδιαφέροντος

- Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον οικείο Δήμο.

- Βεβαίωση ΔΑ.ΣΕ. στην οποία θα βεβαιώνεται ότι ο ενδιαφερόμενος έχει υποβάλλει αίτηση να γίνει δόκιμο μέλος του, και θα γίνει δεκτός μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της θεωρητικής του εκπαίδευσης.

- Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας από το οποίο αποδεικνύεται ότι ο αιτών έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

- Προκειμένου περί αλλοδαπών προσκομίζονται επιπλέον τα προβλεπόμενα από την σχετική νομοθεσία δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους σε ΔΑ. ΣΕ., όπως κάθε φορ’α ισχύουν.

Μετά τις 30 Νοεμβρίου, που λήγει και η προθεσμία υποβολής αίτησης ενδιαφέροντος, θα ανακοινωθεί το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί η θεωρητική εκπαίδευση.

Ο Δήμαρχος 

 

Εμμανουήλ Καρράς

dasergatis_1

Ημερίδα Ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με θέμα «Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες»

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE)/ Μεσογειακή Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Δίκτυο MEdIES) διοργάνωσαν Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης με θέμα: «Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες», χθες Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 στο Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών.

Την ημερίδα άνοιξε Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, ο οποίος αναφέρθηκε στα προγράμματα ανακύκλωσης που υλοποιούνται στον Δήμο μας, καθώς και στον σχεδιασμό που γίνεται προς την κατεύθυνση αυτή από τη Δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα, ήδη υλοποιείται το πρόγραμμα των μπλε κάδων (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, χαρτόνι, αλουμίνιο, λευκοσίδηρος), η ανακύκλωση γυαλιού στους μπλε κώδωνες, ρούχων, ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, φωτιστικών και λαμπτήρων, μπαταριών και καπακιών.

Επίσης, έχουν γίνει όλες οι ενέργειες, ώστε να τοποθετηθεί οικίσκος στον οποίο ο δημότης θα μπορεί να πηγαίνει ανακυκλώσιμα υλικά, όπως για παράδειγμα πλαστικά μπουκάλια και να λαμβάνει αντίτιμο (κουπόνι εξαργύρωσης σε super market). Σχεδιάζονται ακόμη “πράσινα σημεία” και “γωνιές ανακύκλωσης”. “Αν και αυτή τη στιγμή", κατέληξε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς," ο Δήμος δεν έχει κέρδος από την ανακύκλωση συνεχίζει την προσπάθεια στοχεύοντας στα περιβαλλοντικά οφέλη δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να τη στηρίξουν”.

Η προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής, κα Ζαφειρούλα Μυλωνά αναφέρθηκε στα παιδιά και στους νέους ως φορείς διαμόρφωσης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς για την Αειφορία. Η αν. Υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας κα Μπίνιου παρουσίασε τα εκπαιδευτικά προγράμματα, που υλοποιεί το κέντρο για τους μαθητές Δημοτικού. Ο Διευθυντής του εσπερινού λυκείου Ν. Μουδανιών και εκπρόσωπος στην ημερίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας κ. Λάζαρος Φωτιάδης αναφέρθηκε στην εφαρμογή των προγραμμάτων ανακύκλωσης, καθώς και στα υλικά των εργαστηρίων, που μπορούν να ανακυκλωθούν.

Ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Ν. Μουδανιών κ. Χαρίλαος Καταβάτης στάθηκε στην ανακύκλωση, που πραγματοποιείται στο ΔΙΕΚ από υλικά, που χρησιμοποιούν στις διάφορες ειδικότητες. Στη συνέχεια η Διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Ν.Προποντίδας κα Λία Παπανικολάου παρουσίασε τις δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν στα δύο χρόνια λειτουργίας του και αφορούσαν στην ανακύκλωση και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των εκπαιδευομένων.

Εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης μίλησε ο κ. Δημήτρης Παπασωτηρίου, Υπεύθυνος Marketing και ΟΤΑ. Στην ομιλία του ανέλυσε την υπάρχουσα κατάσταση της ανακύκλωσης στην Ελλάδα και εστίασε στις προκλήσεις και προοπτικές της. Ο κ. Ψαλλιδάς, τέλος, εκπρόσωπος του Δικτύου MEdIES του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης (MIO-ECSDE) παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα “Πλαστικά μετά τη χρήση; Η θέση τους στον μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες”.

Την ημερίδα παρακολούθησαν Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης, εκπαιδευόμενοι και ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά θέματα πολίτες, ενώ θα ακολουθήσουν ενημερώσεις και σε σχολεία του Δήμου μας.

*Κατά την ημερίδα λήφθηκαν όλα τα υποδεικνυόμενα μέτρα προστασίας και τηρήθηκαν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

hmera-eyaisth_1 hmera-eyaisth_2 hmera-eyaisth_3 hmera-eyaisth_4 hmera-eyaisth_5 hmera-eyaisth_6 hmera-eyaisth_7 hmera-eyaisth_8 hmera-eyaisth_9 hmera-eyaisth_10 hmera-eyaisth_11 hmera-eyaisth_12

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Προσέχω τη διασταύρωση με χείμαρρο!

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Εμμανουήλ Καρρά
  2. ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ-Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης: «Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση,τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες»
  3. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ
  4. Αγορά αντιδραστηρίων από τους Δήμους του Νομού για τεστ covid 19, προκειμένου να εξετάζονται άμεσα πιθανά κρούσματα σε σχολεία
  5. Σύνδεση με το νέο δίκτυο ύδρευσης στα Ν. Μουδανιά
  6. ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ
  7. Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης: «Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση,τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες»
  8. Κατασκευή φράγματος και ταμιευτήρα, αγωγού μεταφοράς νερού από τον ταμιευτήρα, σε υφιστάμενη δεξαμενή και αρδευτικού δικτύου στη θέση Πλατάνια της Δ.Κ. Ν. Τρίγλιας Ν. Χαλκιδικής.
  9. ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Ν. ΤΡΙΓΛΙΑΣ, Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
  10. Όταν η αγάπη για τον τόπο γίνεται πράξη

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα