Δελτία Τύπου

Εορτασμός της Θεομητορικής Εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου στα Μουδανιά

Πανηγυρίζει αύριο Τρίτη, ο Ιερός Ναός Παναγίας Κορυφινής στα Ν. Μουδανιά. Σήμερα,  Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020, παραμονή της εορτής θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στις 19.00, ενώ η περιφορά της εικόνας δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Αύριο, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου και στις 19.00 θα γίνει η παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αυριανή ημέρα είναι επίσημη Θρησκευτική αργία για τα Ν. Μουδανιά κι έτσι οι δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα εμπορικά καταστήματα.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

panagia-korifini_1 panagia-korifini_2 panagia-korifini_3

Τελικοί Πινάκες Κατάταξης των υποψηφίων της αριθ. ΣΟΧ 3/25601/24.8.2020

Ανάρτηση των Τελικών Πινάκων Κατάταξης των υποψηφίων της αριθ. ΣΟΧ 3/25601/24.8.2020 Ανακοίνωσης του Δήμου μας για τις θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και μερικής απασχόλησης, σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων (που συντάχθηκαν βάσει των αιτήσεων των υποψηφίων, των βεβαιώσεων των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Νέας Προποντίδας για την απόδειξη του κριτηρίου της εμπειρίας και του αποτελέσματος των δημοσίων κληρώσεων, που πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 7η.9.2020, για το καθορισμό της σειράς κατάταξης των ισοβαθμούντων). 

Προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία πρόσληψης των επιτυχόντων – προσληπτέων, οι υποψήφιοι καλούνται να προσκομίσουν την Τετάρτη 9.9.2020: α) αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, β) βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ., γ) βεβαίωση απόδοσης Α.Μ.Κ.Α., και δ) βεβαίωση απογραφής άμεσα ασφαλισμένου Ι.Κ.Α.

Επιπλέον, έως την Πέμπτη 17.9.2020 καλούνται να προσκομίσουν τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απόδειξη των απαιτούμενων προσόντων και των λοιπών ιδιοτήτων τους, όπως αναφέρονται στην αίτηση συμμετοχής τους στη διαδικασία (όπως, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, βεβαιώσεις Α.Σ.Π.Ε., κλπ).

Τυχόν αναµόρφωση των πινάκων μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών των προσληπτέων που συνεπάγεται ανακατάταξη των υποψηφίων, εκτελείται υποχρεωτικά από το Δήμο Νέας Προποντίδας, ενώ καταγγέλλεται η σύμβαση όσων υποψηφίων δεν δικαιούνται πρόσληψης βάσει της νέας κατάταξης. Οι υποψήφιοι των οποίων καταγγέλθηκε η σύμβαση λαμβάνουν τις αποδοχές που προβλέπονται για την απασχόλησή τους έως την ημέρα της καταγγελίας της σύμβασης, χωρίς οποιαδήποτε αποζημίωση από την αιτία αυτή. 

Προσληφθέντες που αποχωρούν πριν από την λήξη της σύμβασής τους, αντικαθίστανται με άλλους από τους εγγεγραμμένους και διαθέσιμους στον πίνακα της οικείας ειδικότητας, κατά τη σειρά εγγραφής τους σε αυτόν.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι που προσλαμβάνονται λόγω αντικατάστασης αποχωρούντων υποψηφίων, απασχολούνται για το υπολειπόμενο, κατά περίπτωση, χρονικό διάστημα και μέχρι συμπληρώσεως της εγκεκριμένης διάρκειας της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου.

1) Τελικός Πίνακας Κατάταξης Υποψηφίων Πλήρους Απασχόλησης

2) Τελικός Πίνακας Κατάταξης Υποψηφίων Μερικής Απασχόλησης

Χρυσός Σεπτέμβρης: Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας

Μπες κι εσύ, έστω και για πέντε λεπτά, στη θέση του πατέρα ή της μητέρας, τη στιγμή που ο γιατρός τους ανακοινώνει «το παιδάκι σας, έχει καρκίνο», τη στιγμή που βλέπουν το παιδί τους να παλεύει για να ζήσει χωρίς να ξέρει τι σημαίνει ζωή, στη στιγμή που βλέπουν το παιδί τους να υποφέρει χωρίς να μπορούν να το βοηθήσουν, τη στιγμή που ενδεχομένως οικονομικά να μην μπορούν να προσφέρουν τη θεραπεία στο παιδί τους και η οποία μπορεί να βρίσκεται στην άλλη άκρη της γης…

ΑΝΤΕΧΕΙΣ;

➡️Ο Σεπτέμβρης έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμιος Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας.

Μια Παγκόσμια Εκστρατεία που ξεκίνησε το 2012 από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από γονείς παιδιών που πάλεψαν και παλεύουν με τον Καρκίνο.

Στον Δήμο μας με την 37/2020 απόφαση Δ.Σ δόθηκε η έγκριση για τη Δημιουργία Τοπικού Κέντρου Ενημέρωσης και Συλλογής δειγμάτων από Εθελοντές Δότες Μυελού των οστών σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» και με την την 16/2020 απόφαση ψηφίστηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος “Αλυσίδα Ζωής” (Εντός Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη αιμοδοσία και η λήψη δειγμάτων από εθελοντές δότες μυελού των οστών) .

Καθένας μας μπορεί να βοηθήσει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης ή εθελοντής δότης μυελού των οστών ή να βοηθήσει τους συλλόγους και τους φορείς υποστήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους.

Βοήθησε ένα παιδί που έχει ως μοναδική ελπίδα θεραπείας τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, προσφέροντας λίγα κύτταρα και λίγο από τον χρόνο σου!

Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών και δώσε ελπίδα σε ένα παιδί !

Κάνε κάτι γενναίο και εσύ!

afisa2_1

Συνάντηση του Δημάρχου Μ. Καρρά με τη Βουλευτή του Νομού μας Κυριακή Μάλαμα

Τον Δήμαρχο Μ. Καρρά επισκέφθηκε στο Δημαρχείο η Βουλευτής του Νομού μας Κυριακή Μάλαμα, προκειμένου να συζητήσουν κυρίως τα θέματα, που έχουν δημιουργηθεί από την υγειονομική κρίση. Η κα Μάλαμα ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες επισκέψεις, που πραγματοποιεί, έχουν ως στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, ενώ υπογράμμισε ότι είναι έτοιμη να συμβάλλει όπου χρειαστεί για την στήριξη των Δήμων και των δημοτών στις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο.

Επίσης, με δεδομένο ότι σε λίγες ημέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά συζητήθηκαν οι ανάγκες που υπάρχουν σε σχολική στέγη και καθαριότητα. Ο Δήμαρχος με τη σειρά του διαβεβαίωσε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε τα σχολεία του Δήμου να είναι απολύτως έτοιμα. Η καθαριότητα έχει ήδη ξεκινήσει και η διαδικασία πρόσληψης των σχολικών καθαριστριών φθάνει στο τέλος της.

«Κάθε φορά, που δεχόμαστε επίσκεψη από πολιτικούς παράγοντες του τόπου, νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά, γιατί στο πρόσωπό τους βλέπουμε συμμάχους και σημαντικούς βοηθούς, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο δύσκολο έργο μας, που αυτή τη χρονιά είναι ακόμη πιο δύσκολο εξαιτίας της πρωτόγνωρης κατάστασης που ζούμε.

Η οικονομική κρίση και το πλήγμα στον τουρισμό, ήταν ταυτόχρονα και πλήγμα στα έσοδα των Δήμων, που μειώθηκαν δραματικά. Καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια να ανταποκριθούμε και η στήριξη της πολιτείας, των πολιτικών μας και των φορέων είναι απαραίτητη» ανέφερε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

karras-malama_1 karras-malama_2

Αρχίζουν οι αιτήσεις των Δημοσίων υπαλλήλων για απόκτηση "voucher" σε παιδικούς σταθμούς

Αρχίζει την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 18 Σεπτεμβρίου 2020, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μητέρων για παροχή voucher, που θα χρησιμοποιηθούν για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα στη συγκεκριμένη πρόσκληση δικαίωμα συμμετοχής έχουν :

• υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α

• μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι δεν δύναται να είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» λόγω εισοδηματικών κριτηρίων.

• ανήκουν στις παραπάνω περιπτώσεις, έχουν τέκνα ηλικίας 4-5 ετών και διαμένουν σε δήμους, στους οποίους δεν είναι υποχρεωτική η δίχρονη εκπαίδευση.

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι είναι άνεργοι και άεργοι και όσοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για την περίοδο 2020 - 2021.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr, «Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων»), η είσοδος στην οποία θα γίνεται με τους κωδικούς του taxisnet.

Για την πρόσκληση πατήστε τον σύνδεσμο: https://bit.ly/334SkTC

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Ανακοίνωση

Την Δευτέρα 7.9.2020 και ώρα 09.00, θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Προποντίδας, που βρίσκεται στο Δημαρχείο (οδός Μεγ. Αλεξάνδρου 26, 1ος όροφος), δημόσιες κληρώσεις προκειμένου: 

α) να καθορισθεί η σειρά κατάταξης μεταξύ των υποψηφίων που ισοβαθμούν στη συνολική βαθμολογία για τις θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και μερικής απασχόλησης, σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων, και 

β) και να συνταχθεί ο τελικός πίνακας κατάταξης (Ανακοίνωση ΣΟΧ 3/25601/24.8.2020 του Δήμου μας).

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα