Δελτία Τύπου

Μειωμένο μίσθωμα για τους επαγγελματίες, απαλλαγή μισθώματος για τους χώρους ΚΑΠΗ

Με δύο σημαντικές αποφάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο δείχνει την ευαισθησία του και την κατανόησή του στους επαγγελματίες τόπου, που δοκιμάζονται εξαιτίας της πανδημίας (311/2020 και 312/2020). 

Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς εισηγούμενος το θέμα της μείωσης των μισθωμάτων για τους επαγγελματικούς χώρους, που ο εκμισθωτής είναι ο Δήμος, ανέφερε: «Παρά τον προαιρετικό χαρακτήρα-κι όχι δεσμευτικό-,  της σχετικής υπουργικής απόφασης για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τουλάχιστον του 30% του συνολικού μισθώματος, αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες όλων και των επαγγελματιών ειδικότερα. Γι’ αυτό προτείνω την απαλλαγή καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020». 

Η εισήγηση έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως αποδεκτή έγινε και η εισήγηση για την απαλλαγή υποχρέωσης καταβολής μισθωμάτων των κυλικείων στους χώρους λειτουργίας των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Προποντίδας,  για το χρονικό διάστημα από 01/03/2020 (έναρξη αναστολής λειτουργίας τους) και για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν αυτά κλειστά.

Δωρεά 12.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Πολυγύρου για την προμήθεια ιατρικού και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού

Τη δωρεά 12.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου ανήκουν και τα Κέντρα Υγείας Ν. Μουδανιών και Ν. Καλλικράτειας που λειτουργούν στον Δήμο μας, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο με την 314/2020 απόφασή του.

Η δωρεά θα γίνει με την μορφή προμήθειας ιατρικού εξοπλισμού και ιατροφαρμακευτικού υλικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η προμήθεια θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο μας και τα υλικά θα παραδοθούν στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου Ν. Μουδανιών

Στο έργο της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου Ν. Μουδανιών, που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό βρέθηκε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς. Αυτό το διάστημα υλοποιούνται επιστρώσεις με τσιμεντοκυβόλιθο στις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Ελ. Βενιζέλου και Ελιγμών. 

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στη θέση του υφιστάμενου παραλιακού χώρου, όπου βρίσκεται το αντλιοστάσιο, αλλά σαφώς διευρυμένου, διπλάσιας περίπου επιφάνειας. Ακόμη, θα γίνουν φυτεύσεις σε όλο τον πεζόδρομο- ποδηλατοδρόμου, που δημιουργήθηκε στην οδό Ηλιοπούλου, ενώ θα τοποθετηθούν και κολωνάκια, για την αποτροπή της διέλευσης των οχημάτων.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου για τον αποκλεισμό της Χαλκιδικής από την επέκταση των υποδομών φυσικού αερίου

Την έντονη διαμαρτυρία του αποφάσισε να εκφράσει το Δημοτικό Συμβούλιο με την 317/2020 απόφασή του προς κάθε αρμόδιο φορέα για την ακύρωση της απόφασης μη ένταξης της Χαλκιδικής στην επέκταση των υποδομών φυσικού αερίου ζητώντας ταυτόχρονα τη λήψη νέας απόφαση ένταξης του Νομού μας στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020- 2024 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ). Επιπλέον, αποφάσισε τη χρήση κάθε νόμιμου μέσου για τη διεκδίκηση της επέκτασης των υποδομών φυσικού αερίου. 

“Στο πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), η Χαλκιδική δεν εντάσσεται σε αυτό, παρά τη δέσμευση της ΡΑΕ να ανοίξει πρόσκληση για τον Νομό Χαλκιδικής, προκειμένου να βρεθούν εταιρείες για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Μια τέτοια απόφαση είναι κατάφωρα άδικη, καθώς η επιλογή άλλου είδους καύσιμης ύλης συνεπάγεται επιβαρυμένο κόστος και δυσκολότερη προμήθεια. 

Όλοι γνωρίζουμε πως το φυσικό αέριο προσφέρει ποιοτικότερη και ασφαλέστερη θέρμανση, οικονομία στα έξοδα θέρμανσης και συντήρησης αλλά και τεράστια οφέλη για το περιβάλλον της περιοχής. Εξάλλου, η Χαλκιδική είναι όμορος νομός με τη Θεσσαλονίκη και είναι μικρές οι χιλιομετρικές αποστάσεις που καλούνται να καλυφθούν, προκειμένου να φτάσει το φυσικό αέριο στην περιοχή” ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του για το θέμα ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Rapid test μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) για τον κορωνοϊό

Μετά από επικοινωνία του Δήμου μας με τον ΕΟΔΥ και το αίτημα για εξέταση των κατοίκων στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 στην αρχή της Τζαβούρα στα Ν. Μουδανιά (περίπου περιοχή του Ηρώου) θα υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που θα πραγματοποιεί   δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Όσοι επιθυμούν να κάνουν το τεστ, μπορούν να προσέρχονται στο σημείο με το αυτοκίνητό τους από 9:00 π.μ. έως 12:30.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Ντάφο Ιωάννη, Ιατρό- Υπεύθυνο Συντονιστή  του ΕΟΔΥ στον Νομό για την άμεση ανταπόκρισή του, καθώς και την Τροχαία Ν. Μουδανιών, που θα διευκολύνει την υλοποίηση της δράσης.  

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Επιμορφωτικό Σεμινάριο στους Εκπαιδευτικούς του Δήμου μας: «Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες»

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας συνεχίζοντας την προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την ανακύκλωση σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Νομού μας, το Διεθνές Δίκτυο για την ΠΕ /ΕΑΑ «MEdIES» και την ΕΕΑΑ διοργάνωσαν τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες». 

Την έναρξη του σεμιναρίου χαιρέτισε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς, ο οποίος αναφέρθηκε στη δεκτικότητα των παιδιών να μάθουν νέες πρακτικές αλλά και στη σημασία ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησής τους. Μετά την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών θα ακολουθήσει ενημέρωση των μαθητών μέσω των ψηφιακών τάξεων.* 

*Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Ιδρυτική Συνέλευση της «Ενεργειακής Κοινότητας» του Δήμου Ν. Προποντίδας και των Νομικών Προσώπων του- Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων για κάλυψη αναγκών του Δήμου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας, η  Κοινωφελής Επιχείρηση, ο  Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού, η  Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη της υπό σύσταση «Ενεργειακής Κοινότητας του Δήμου Ν. Προποντίδας και των Νομικών Προσώπων του». 

Χθες, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η Ιδρυτική Συνέλευση στο Δημοτικό Κατάστημα Νέων Μουδανιών. Υπεγράφη από τους εκπροσώπους των ιδρυτικών μελών το καταστατικό και ορίστηκαν τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής.

Η Ενεργειακή Κοινότητα θα έχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά συστήματα  σε αγροτεμάχια του Δήμου κάνοντας χρήση του εικονικού συμψηφισμού, δηλαδή συμψηφίζοντας το παραγόμενο ρεύμα με τις καταναλώσεις του. Έτσι θα μπορεί να τροφοδοτεί τα πιο ενεργοβόρα μέρη του Δήμου (πχ αντλιοστάσια κ.ά.) με ''πράσινο'' ρεύμα.

Πρόκειται δηλαδή για έναν συνεταιρισμό αστικού τύπου, μη κερδοσκοπικό (τα κέρδη δεν διανέμονται στα μέλη αλλά αξιοποιούνται για τη χρηματοδότηση νέων έργων), με στόχο την προώθηση της καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας και την προαγωγή της ενεργειακής αειφορίας, την παραγωγή-αποθήκευση- ιδιοκατανάλωση, την ενίσχυση της ενεργειακής αυτάρκειας, καθώς και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας με τη συμβολή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.).

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για τον Δήμο μας, το οποίο θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση πόρων αλλά και στην παραγωγή ενέργειας με τρόπο φιλικό για το περιβάλλον. Η περιοχή μας είναι ηλιόλουστη κατά τα μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ηλιακή ενέργεια» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς. 

MATCH-SPORT: Διαδικτυακό σεμινάριο από τον Δήμο μας

Διαδικτυακό Σεμινάριο (webinar) για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων του αθλητισμού σχετικά με τα «Πρώιμα συμπτώματα επικίνδυνων συμπεριφορών», πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, από τον Δήμο μας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MATCH-SPORT( Erasmus+ Sport  της Ε.Ε. – “Make Amateur Sport Tolerant by Eliminating Discrimination and Racism”).

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Εξέταση για κορωνοϊό στους Εκπαιδευτικούς των Ειδικών σχολείων του Δήμου μας
  2. Ενημέρωση για το έργο "Ανάπλαση Αύλειου Χώρου του Ανοιχτού θεάτρου Ν. Μουδανιών"
  3. Επίσκεψη του Δημάρχου Μ. Καρρά σε επιχειρήσεις στο Λάκκωμα
  4. Ευχαριστούμε θερμά!
  5. Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες του Προγράμματος BeePathNet με οικοδεσπότη τον Δήμο μας- "Το μονοπάτι της μέλισσας στα Ν. Μουδανιά"
  6. Υποβολή πρότασης του Δήμου στον ΟΑΕΔ για απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 έως 67
  7. Πίνακες συμμετεχόντων πωλητών στις λαϊκές αγορές
  8. Επίσκεψη του Δημάρχου Μ. Καρρά στο έργο “Αντιπλημμυρική προστασία ρέματος περιοχής Αλμύρας Ν. Μουδανιών”
  9. Υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για,την αμπελοοινική περίοδο 2020-2021
  10. Τριήμερη διαδικτυακή συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος“BeePathNet”

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα