Δελτία Τύπου

Νέο ωράριο λειτουργίας για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Καλλικράτειας

Σας ενημερώνουμε ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ν. Καλλικράτειας θα λειτουργεί: 

➡️Δευτέρα-Τρίτη- Πέμπτη: 8:30-13:30

➡️Τετάρτη και Παρασκευή: 14:00-20:00

 

Ψεκασμός για τον Ιό του Δυτικού Νείλου στα Ν. Φλογητά- Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες!

Μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του δυτικού Νείλου στα Ν. Φλογητά, αύριο Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 23:30, θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός σε όλον τον οικισμό των Ν. Φλογητών από την εταιρεία “ΟΙΚΟΑΝΑΠΥΞΗ Α.Ε, ανάδοχο του έργου “Καταπολέμησης των Κουνουπιών” της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΟΔΗΓΙΕΣ

1.  Από εκείνη την ώρα (23:30) και για τις επόμενες δύο ώρες καλούνται οι κάτοικοι να μην κυκλοφορούν.

2. Οι πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

3. Επιτρέπεται η χρήση των κλιματιστικών.

4. Όσοι έχουν κυψέλες μελισσών οφείλουν να τις απομακρύνουν.

5. Θα πρέπει να μην υπάρχουν απλωμένα ρούχα.

6. Τα φρούτα και τα λαχανικά στους κήπους μπορούν, αφού πλυθούν, από την επόμενη ημέρα να καταναλωθούν χωρίς πρόβλημα.

7. Τα οικόσιτα ζώα δεν κινδυνεύουν, οπότε δε χρειάζεται να ληφθούν ειδικά μέτρα. Το ίδιο ισχύει και για τα κατοικίδια, που προληπτικά μόνο, αν θέλει κάποιος μπορεί να τα περιορίσει σε κλειστό χώρο.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

 

Επίσκεψη εκπροσώπων των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών

Εκπροσώπους των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών, που προχώρησαν σήμερα σε συμβολική αποχή από τα μαθήματά τους, δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς. 

Βασικό αίτημα των παιδιών είναι η κατάργηση της χρήσης μάσκας κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Όπως υποστήριξαν τους δυσκολεύει ιδιαίτερα, αν και συμμερίζονται την άποψη των ειδικών. Ωστόσο είναι ανορθόδοξο, όπως τόνισαν, από τη μία να υποχρεούνται στη χρήση μάσκας κι από την άλλη να συνυπάρχουν σε αίθουσα 35 τετραγωνικών μέτρων περισσότερα από 25 παιδιά με την απόσταση μεταξύ τους κάτω του ενός μέτρου.

Ο Δήμαρχος από τη μεριά του τους ανέφερε ότι οι σχετικές εντολές προέρχονται από την κεντρική διοίκηση και τους ειδικούς. Ωστόσο εξέφρασε τη διάθεσή του να μεταφέρει στο αρμόδιο Υπουργείο τα αιτήματά τους, όπως θα διατυπωθούν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων παρουσία της διευθύντριας του σχολείου. 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

kar_1

Συνεχίζονται οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020

Εχθές Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2020, 2η ημέρα της ΕΕΚ 2020, συνεχίστηκαν οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020 στο Δήμο Νέας Προποντίδας.

Ειδικότερα, τοποθετήθηκαν νέοι εξοπλισμοί πάρκινγκ ποδηλάτων στο νέο χώρο στάθμευσης του Δήμου μας . στην πρώην ΒΕΚΑΜ , στην παραλία των Ν Μουδανιών και σε σχολεία και κοινότητες του Δήμου μας. 

Επίσης έγινε συντήρηση και βάψιμο σε υπάρχοντα σταντ στην Ηράκλεια, στη Ν Τρίγλια, Ν Μουδανιά και Διονυσίου, όπως γίνεται καθημερινά εδώ και 3 εβδομάδες σε σταντ που είναι αναγκαία η συντήρησή τους. 

Ακολούθησε δενδροφύτευση στο υπάρχον πάρκο του Ναυτικού Μουσείου. 

Τοποθετήθηκαν αφίσες  στο Δημαρχείο και σε δημοτικά κτήρια  για την προβολή της ΕΕΚ 2020 

Τέλος έγιναν εργασίες για δημιουργία παρεμβάσεων στα πάρκα Πετραλώνων, Κρήνης & Ελαιοχωρίων.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

evdomada-kinitikotitas_1 evdomada-kinitikotitas_2 evdomada-kinitikotitas_3 evdomada-kinitikotitas_4 evdomada-kinitikotitas_5 evdomada-kinitikotitas_6 evdomada-kinitikotitas_7 evdomada-kinitikotitas_8 evdomada-kinitikotitas_9

Λίστες Λαϊκών Αγορών 23/09/2020

Για τις λίστες πιέστε εδώ

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Επανέναρξη εργασιών που αφορούν στην ανάπλαση τμημάτων των οδών Παρναβέλη, Κελέση και Πιτσούλη του οικισμού Νέας Καλλικράτειας

Σας ενημερώνουμε ότι, στις 23/9/2020 ημέρα Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η επανέναρξη εκτέλεσης των εργασιών που αφορούν στην ανάπλαση τμημάτων των οδών Παρναβέλη, Κελεσή και Πιτσούλη του οικισμού Νέας Καλλικράτειας, όπως φαίνεται στο παρακάτω απόσπασμα αεροφωτογραφίας. 

Στόχος του εν λόγω έργου είναι η βελτιστοποίηση και ο εξωραϊσμός της περιοχής του ιστορικού κέντρου της Νέας Καλλικράτειας, αφού με την ολοκλήρωση των εργασιών, επιτυγχάνεται η ανάπλαση του οδικού κυκλώματος περιμετρικά του πεζόδρομου Οσίας Παρασκευής. 

Στο παραπάνω οδικό δίκτυο πρόκειται να ανακατασκευάσθουν και να επεκταθούν τα υφιστάμενα πεζοδρόμια με την τοποθέτηση πλακών πεζοδρομίων και κρασπέδων και να κατασκευαστεί νέο οδικό δίκτυο από τσιμεντοκιβόλιθο.

Οι κινήσεις της κυκλοφορίας όσο εκτελούνται οι εργασίες θα γίνονται από τις παρακείμενες οδούς.   

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

xartis1_1

 

Εγκαίνια Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020 στο Δήμο Νέας Προποντίδας

Ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020, σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, για τον Δήμο Ν Προποντίδας.

Ο Δήμαρχος κ. Καρράς Εμμανουήλ κι ο Ειδικός Συντονιστής Βιώσιμής Κινητικότητας & ΕΕΚ του Δήμου κ. Αθανασάρας Φίλιππος, εγκαινίασαν την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στο Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων Νέων Μουδανιών, παρουσιάζοντας παράλληλα κι όλο το νέο εξοπλισμό σε καινοτόμες κατασκευές, σταντ ποδηλάτων και ηλεκτρικών πατινιών καθώς και εξοπλισμό φύλαξης ποδηλάτων.

Η έναρξη έγινε παρουσία της εθελοντικής ομάδας υποστήριξης της ΕΕΚ.

Εν συνεχεία το πρόγραμμα τηρήθηκε κανονικά ως εξής:

-Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με την πορεία όλων των διοργανώσεων των ΕΕΚ από το 2015 μέχρι και το 2019 στο Μουσείο, η οποία θα έχει διάρκεια μέχρι 15 Οκτωβρίου 2020.

- Κατασκευή σταθμού ποδηλάτων πίσω από το ΕΠΑΛ & το κτήριο του πρώην ΤΕΙ.

- Τοποθέτηση σταντ ποδηλάτων σε δημοτικά κτήρια, γήπεδα-γυμναστήρια και πολιτιστικά κέντρα του Δήμου μας

- Δημιουργία μεγάλου σταθμού ποδηλάτων στην κεντρική πλατεία της Ν Ηράκλειας , αλλά και σε περιοχές της Κοινότητας.

Η ΕΕΚ 2020, ξεκίνησε ομαλά και δημιουργικά και αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα υποστήριξης και σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν τα μέγιστα για την προετοιμασία και στην επιτυχία των δράσεων.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

kinitkotita_1 kinitkotita_2 kinitkotita_3 kinitkotita_4 kinitkotita_5 kinitkotita_6 kinitkotita_7 kinitkotita_8 kinitkotita_9 kinitkotita_10 kinitkotita_11 kinitkotita_12 kinitkotita_13 kinitkotita_14

 

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα