Δελτία Τύπου

Λίστες Λαϊκών Αγορών 30/09/2020

Για τη λίστα που αφορά στη λαϊκή των Νέων Μουδανιών πατήστε εδώ

Για τη λίστα που αφορά στη λαϊκή της Νέας Καλλικράτειας πατήστε εδώ

Για τη λίστα που αφορά στη λαϊκή της Νέας Τρίγλιας πατήστε εδώ

7η ημέρα Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020 Δήμου Νέας Προποντίδας

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, 7η ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, «ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ» σε επιλεγμένους δρόμους στο κέντρο της  πόλης των Νέων Μουδανιών και πρωτεύουσας του Δήμου μας, έκλεισαν οι οδοί Κύπρου, Βασματζίδη και Εθνικής Αντιστάσεως από τις 07:30  το πρωί, για τις ανάγκες του προγράμματος της ΕΕΚ 2020, όπως ορίζει το καταστατικό και η χάρτα της εν λόγω διοργάνωσης, για συμμετοχές  πόλεων που αξιολογούνται με το σύνολο των κριτηρίων και  αποτελούν προϋποθέσεις για την  συμμετοχή τους.

Περισσότερα...

Έναρξη Προγραμμάτων Αθλητισμού 2020 – 2021

Ο Οργανισμός Πολιτισμού κι Αθλητισμού του Δήμου Νέας Προποντίδας κατάφερε να πετύχει την έγκριση 62 συνολικά τμημάτων του προγράμματος ‘’Άθληση για Όλους’’. Για πρώτη φορά θα υλοποιηθούν προγράμματα άθλησης στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας και στα Ειδικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, που λειτουργούν στην Πορταριά και στη Ν. Ποτίδαια. 

Αναλυτικά για το 2020-2021 θα λειτουργήσουν τα εξής Τμήματα:

Περισσότερα...

Ευχαριστούμε θερμά!

Ευχαριστούμε θερμά την κα. Ψαθά- Χατζηπαππά Γεωργία, ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου «ΟΙΩΝΌΣ», η οποία προσέφερε στη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Νέας Προποντίδας, σχολικά είδη (τσάντες και τετράδια), Τα σχολικά αυτά, θα διανεμηθούν στα παιδιά των δικαιούχων του προγράμματος.

Υπευθυνότητα, ανθρωπιά και σεβασμός απέναντι στον συνάνθρωπο είναι τρείς λέξεις που χαρακτηρίζουν αυτή την αξιέπαινη πράξη. 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

dnmlkn_1

Ευχαριστούμε θερμά!

Γι’ ακόμη μία φορά σε μία δύσκολη περίοδο, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Προποντίδας έγινε αποδέκτης μίας σημαντικής προσφοράς.

Ειδικότερα, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χ.Φ.- επιχειρηματία (ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του) για την  προσφορά του σε σχολικά είδη και προϊόντα ατομικής υγιεινής (τσάντες, κασετίνες, κόλλες. στυλό, παγούρια, χάρακες, αντισηπτικά μαντηλάκια κ.α) προς τη Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Δημιουργώντας μία μεγάλη συμμαχία αλληλεγγύης μπορούμε να καταφέρουμε τα μέγιστα, βοηθώντας εκείνους που έχουν ανάγκη την υποστήριξη μας.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

knnkprs_1 knnkprs_2

Επισκέψεις εκπροσώπων του 1ου Γυμνασίου, του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών και 2ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι επισκέψεις σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμαρχο, προκειμένου να του θέσουν τόσο ζητήματα, που άπτονται της εκπαιδευτικής διαδικασίας εξαιτίας της χρήσης μάσκας, όσο και θέματα υλικοτεχνικής υποδομής.

Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα παιδιά, τη διευθύντρια, εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου, καθώς και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και να συζητήσουν μαζί τους τα θέματα, που τους απασχολούν. Αναφορικά με τη χρήση μάσκας και τη μη τήρηση απόστασης εντός των αιθουσών, δεσμεύτηκε να εντάξει τα σχετικά αιτήματα και προτάσεις τους σε έγγραφό του, το οποίο θα προωθήσει στη συνέχεια στα αρμόδια Υπουργεία.

Για τα ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής έγινε λεπτομερής περιγραφή από τον Δήμαρχο για τον συντονισμένο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής προς τις κατευθύνσεις: της ενεργειακής αναβάθμισης, της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ (ράμπες και χώροι), της πυρασφάλειας, του προσεισμικού ελέγχου και της συντήρησης/επισκευής σχολείων (εκπονείται σχετική μελέτη). Τέλος, δρομολογήθηκαν κάποιες μικρές παρεμβάσεις που θα γίνουν στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Στο ίδιο πνεύμα και η συζήτηση με τη διευθύντρια, τον αναπληρωτή διευθυντή και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ. Αφού τέθηκαν κάποια ζητήματα, υπήρξε συνεννόηση για τον τρόπο αντιμετώπισής τους είτε μέσω του Δήμου είτε μέσω της αρμόδιας σχολικής επιτροπής. Επίσης, θα κατατεθούν στον Δήμαρχο οι προτάσεις τους επί της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τις προτάσεις τους κατέθεσαν εγγράφως στη συνέχεια και μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών, συνοδευόμενα από τη Διευθύντρια του σχολείου. Σε όλες τις κατατεθειμένες μέχρι στιγμής προτάσεις κυριαρχεί η κατάργηση της χρήσης μάσκας και η επαναφορά της εκ περιτροπής λειτουργίας, καθώς και η ανάγκη για επιπλέον προσωπικό καθαριότητας. Ο Δήμαρχος τους εξήγησε ότι με βάση την ισχύουσα έγκριση σχολικών καθαριστριών για τον Δήμο μας δεν υπάρχει περιθώριο για διάθεση επιπλέον καθαρίστριας σε καμία δομή, παρά μόνο αν ικανοποιήσει το Υπουργείο σχετικό αίτημά, που υπέβαλε δια μέσου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (3-9-2020) για πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

sinantisi-likia_1 sinantisi-likia_2 sinantisi-likia_3

Διακοπή Υδροδότησης στα Νέα Μουδανιά

Από την Υπηρεσία Ύδρευσης Νέων Μουδανιών ανακοινώνεται πως λόγω βλάβης στο παλιό δίκτυο ύδρευσης, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης,  από την περιοχή του MARKET IN έως και την περιοχή "ΤΣΑΤΣΑΝΕΪΚΑ",  από τις 11:45.

Η υπηρεσία βρίσκεται στο σημείο, ώστε η βλάβη να αποκατασταθεί το συντομότερο.

 

5η ημέρα δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 κατά την 5η ημέρα της ΕΕΚ 2020, τηρήθηκε το πρόγραμμα κανονικά και πραγματοποιήθηκαν πλούσιες δράσεις.

Τοποθετήθηκαν σταντ ποδηλάτων στην κοινότητα των Πετραλώνων και στις Δημοτικές εγκαταστάσεις του Σπηλαίου, αφού την προηγούμενη περίοδο καθαρίστηκε και εξωραΐστηκε το πάρκο σε όλη του την έκταση και συντηρήθηκαν οι πέργκολες, τα παγκάκια και βάφτηκαν τα καλαθάκια των  σκουπιδιών και οι τοίχοι του πάρκου. Επίσης  κλαδεύτηκαν θάμνοι και φυτά.  Επίσης, καθαρίστηκε και το μονοπάτι προς το Σπήλαιο.

Στις 10.30 το πρωί πραγματοποιήθηκε ορεινή πεζοπορία από φίλους του βουνού και κατοίκους – επισκέπτες του Δήμου μας, συνολικής διαδρομής 6000 χιλιομέτρων.

Η μετάβαση στο 1ο κιόσκι της περιπατητικής διαδρομής ήταν απίστευτα μοναδική εμπειρία και η  πανοραμική  θέα αποζημίωσε όλους  αυτούς που συμμετείχαν. Καθαρό περιβάλλον, δύσκολη διάβαση  αλλά πολύ ενδιαφέρουσα,   διαδρομή που  μαγεύει κάθε φυσιολάτρη.

Στη συνέχεια στις 13.30 το μεσημέρι, όλοι κατέληξαν στο περιβαλλοντικό πάρκο της Κρήνης, στο οποίο είχαν προηγηθεί εργασίες και εξωραϊσμός του χώρου κατά την προηγούμενη περίοδο, όπου και έγινε στάση για ξεκούραση και καφέ. 

Στις 15,30 όλοι επισκέφτηκαν το φράγμα Κρήνης  για να περπατήσουν στις γύρω διαδρομές του, στο ρέμα με τα αιωνόβια πλατάνια και να απολαύσουν την υπέροχη θέα της λίμνης.  

Το απόγευμα της μέρας έγινε τοποθέτηση σταντ ποδηλάτων στα παραλιακά χωριά του Δήμου και στην πόλη των Νέων Μουδανιών.  

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

evdomada2-kin_1 evdomada2-kin_2 evdomada2-kin_3

 

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα