Δελτία Τύπου

Έγγραφο του Δημάρχου στην ΚΤ. ΥΠ ΑΕ για την παροχή εξοπλιστικού υλικού στα σχολεία του Δήμου μας

Εξοπλιστικό υλικό σε κάποιες εκπαιδευτικές δομές του Δήμου μας παραδόθηκε από την "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.", πριν λίγες ημέρες. Ο Δήμαρχος με έγγραφό του ευχαρίστησε την ΚΤ.ΥΠ αλλά επισήμανε τα πολλά ανικανοποίητα αιτήματα πολλών σχολείων του Δήμου μας. Στο έγγραφό του περιέγραψε αναλυτικά τα αιτήματα τους ζητώντας να ικανοποιηθούν άμεσα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι λειτουργικές και εκπαιδευτικές ανάγκες τους. 

«Επειδή η διαδικασία υποβολής τους σχετικού αιτήματος γίνεται από κάθε σχολείο ξεχωριστά θέλησα να συντονίσουμε και να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση τους συνολικά. Πολλά αιτήματα εκκρεμούν χρόνια, ενώ κάποιες ανάγκες είναι μεγάλες, κυρίως στις δομές δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα παρακολουθούμε το θέμα από κοντά με στόχο να πιέσουμε στην κάλυψη των αναγκών, που υπάρχουν» ανέφερε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

 

Συνάντηση του Δημάρχου με τον Διευθυντή του ΚΥ Ν. Μουδανιών

Συνάντηση είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Μ. Καρράς με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ν. Μουδανιών Αθ. Καλτσά. Αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν κάποιες τεχνικές εργασίες, που ζητήθηκαν από τον κ. Καλτσά να πραγματοποιηθούν στο κτίριο του Κέντρου Υγείας, προκειμένου ο χώρος να διαμορφωθεί κατάλληλα ενόψει του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού για τον covid19.

«Ήταν αυτονόητο ότι δεσμεύτηκα από τη μεριά μου να προχωρήσουν άμεσα οι απαιτούμενες εργασίες, ώστε να είμαστε καθόλα έτοιμοι, για να γίνει ο εμβολιασμός των πολιτών ανεμπόδιστα και με ασφάλεια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

 

 

 

Rapid test για τον κορωνοϊό στη Νέα Τρίγλια από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο πλαίσιο των μέτρων για την υγειονομική ασφάλεια των δημοτών

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πρόκειται να πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον κορονοϊό (covid-19) στην Κοινότητας Νέας Τρίγλιας, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) θα βρίσκετε την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου από τις 9:00 έως και τις 13:00, στον χώρο του ΚΑΠΗ Νέας Τρίγλιας. 

Όσοι επιθυμούν να κάνουν το τεστ, θα πρέπει:

Να γνωρίζουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους (η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα που θα σταλεί στο κινητό του πολίτη που εξετάσθηκε).

Να στείλουν με SMS τον κωδικό 1 στο 13033 για την μετακίνηση τους.

Κατά τη διάρκεια του δειγματολογικών ελέγχων, θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

 

Αγροτική οδοποιία Ν. Τρίγλιας-Σωζόπολης

Την κατασκευή ακόμη ενός σημαντικού έργου αγροτικής οδοποιίας, που είναι σε εξέλιξη, πήγε να δει από κοντά ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Πρόκειται για την οδό Ν. Τρίγλιας- Σωζόπολης μήκους 5.200 μέτρων. Η υφιστάμενη χάραξη θα διατηρηθεί σε όλο το μήκος της οδού, χωρίς να θιγούν ιδιοκτησίες και στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας. Προβλέπεται η κατασκευή υπόβασης, βάσης οδοστρωσίας θραυστού υλικού και ασφαλτόστρωση.

“Οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, ακόμη και το αγροτικό, δεν είναι ούτε πολυτέλεια ούτε και έργο βιτρίνας. Είναι έργο διευκόλυνσης, ασφάλειας και άμεσης ανταπόδοσης στον πολίτη. Με γνώμονα μόνο το συμφέρον των πολιτών θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας” ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

agr-odop_1 agr-odop_3

Αναβολή εξετάσεων για την απόκτηση Απολυτήριου Δημοτικού Σχολείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εξετάσεις της Πέμπτης 10/12/2020 για την απόκτηση Απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου,  λόγω της παράτασης αναστολής της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα  έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού CΟVID -19 (K.Y.A. Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 78363/Τεύχος B’ 5350/05.12.2020).

Ως νέα  ημερομηνία διεξαγωγής τους, έχει οριστεί η  5η Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Παρασκευή στις 11 π.μ. στο 2ο Δ.Σ. Πολυγύρου (Δ/νση : Μακεδονίας & Μ.Αλεξάνδρου, Πολύγυρος  τηλ. επικοινωνίας: 23710-23915).

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο ισχυρών καιρικών φαινομένων, και για αύριο Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Ειδικότερα για αύριο Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 για την Κεντρική Μακεδονία προβλέπεται:

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. 

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις βραδινές ώρες όμως, θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία : Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

3 διαδικτυακά σεμινάρια με γενικό τίτλο "Μέλισσες- φυτά- άνθρωπος- περιβάλλον"

Το πρόγραμμα BeePathNet του Δήμου Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής- Τμήμα Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ ΄ΔΗΜΗΤΡΑ' και το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ 'ΔΗΜΗΤΡΑ', ανακοινώνει τη διοργάνωση 3 διαδικτυακών σεμιναρίων με γενικό τίτλο "Μέλισσες- φυτά- άνθρωπος- περιβάλλον".
Τα σεμινάρια απευθύνονται κυρίως στους εκπαιδευτικούς του Δήμου Νέας Προποντίδας και του Δήμου Θέρμης, στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο Δίκτυο των Σχολείων του ΚΠΕ Αρναίας, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Πρόγραμμα σεμιναρίων :

Περισσότερα...

Η πρώτη "Υιοθεσία πάρκου" είναι γεγονός!

Τμήματα του Πάρκου των κυνηγών στα Ν. Μουδανιά “υιοθέτησαν” οι Εθελοντές της ΑΜΚΕ “You in Europe”, που θα βρίσκονται στο Δήμο μας για ένα χρόνο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος European Solidarity Corps. 

Ο Pedro Melo από την Πορτογαλία, η Μaría García Ramírez από την Ισπανία, η Sofia Oriani από την Ιταλία με τη στήριξη του Δήμου, που φρόντισε να τους παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία και φυτά, ανέλαβαν να ομορφύνουν κάποια τμήματα του πάρκου των κυνηγών. 

Τους ευχαριστούμε και σας καλούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια!

• Πληροφορίες για το Πρόγραμμα “Υιοθετώ το Πάρκο της Γειτονιάς μου” 

Περισσότερα...

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα