Δελτία Τύπου

Επίσκεψη του Δημάρχου Μ. Καρρά στη Ν. Ποτίδαια

Τη Ν. Ποτίδαια επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς, όπου μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Β. Κιοσσέ και τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Ι. Ελευθερούδη, συζήτησαν την πρόταση που κατατέθηκε στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και αφορά σε τμηματική παρέμβαση σε Περιοχές του Παραλιακού Τμήματος Ν. Ποτίδαιας. 

Ειδικότερα, στην κατατεθείσα πρόταση περιλαμβάνεται η ανάπλαση με ηλεκτροφωτισμό των παραλιακών περιοχών ανατολικά και δυτικά του οικισμού της Ν. Ποτίδαιας, ενώ στην περιοχή των οδών περιμετρικά της κεντρικής πλατείας θα γίνει πλήρης ανακατασκευή με επίστρωση τσιμεντοκιβόλιθων και κατασκευή συντριβανίου μέσα στο πάρκο. Επιπλέον, προβλέπεται η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια, κλπ).

Σκοπός είναι πέρα από την αισθητική και η λειτουργική αναβάθμιση, η διευκόλυνση της κίνησης των πεζών, καθώς και των ποδηλάτων. Επίσης, με την τοποθέτηση της κατάλληλης σήμανσης και την κατασκευή ανάλογων διατάξεων θα επιτευχθεί η ασφαλής κίνηση των ΑμΕΑ.

«Οι αστικές αναπλάσεις είναι μία σημαντική πρόταση που καταθέτουμε, όχι μόνο για τη Ν. Ποτίδαια, αλλά και για πολλές ακόμη περιοχές του Δήμου μας. Δυστυχώς, το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» επιτρέπει μόνο στις πρωτεύουσες νομών να υποβάλουν απευθείας πρόταση στην πρόσκληση της «Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης», ενώ για όλους τους άλλους Δήμους επιβάλλει αυτό να γίνεται μέσω της Περιφέρειας. 

Έτσι έχουμε ετοιμάσει τη σχετική διαδικασία και τη μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 18,5 εκατομμυρίων ευρώ αλλά την πρότασή μας την υποβάλλουμε μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σε αυτό το σημείο οφείλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ι. Γιώργου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

 

 

Δυνατότητα προπόνησης μαθητών Γ' Λυκείου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου

Οι μαθητές των Λυκείων του Δήμου μας, που θα διαγωνιστούν σε αθλήματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, μπορούν να προπονούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, αφού όμως προηγηθεί σχετική συνεννόηση με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού (τηλ. 2373065686).

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος 16-12-2020

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ,  την Τετάρτη 16/12/2020, στις παρακάτω περιοχές:

από 8:00 έως 14:30: Ελαιοχώρια, Πετράλωνα, Κρήνη και Ν.Σίλατα

από 7:55 έως 8:00 και 14:25 έως 14:30 στη Ν. Τρίγλια και στη Βιομηχανική περιοχή των Ν. Μουδανιών. 

Η διακοπή θα γίνει μόνο, αν οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες, ώστε να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εργασίες ενίσχυσης, βελτίωσης και συντήρησης των δικτύων. Εάν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από τον χρόνο λήξης που αναφέρεται παραπάνω.

Επίσης, για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμη κι αν βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες πρέπει μετά τη διακοπή να ελέγξουν, αν περιστρέφονται, όπως πριν.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ελαιοχρωματισμού στο Γυμνάσιο Ν. Καλλικράτειας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ελαιοχρωματισμού στο Γυμνάσιο Ν. Καλλικράτειας. Το κτίριο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δ. Χατζηαλέξη*, για να δει από κοντά την πορεία των εργασιών. 

“Μπορεί να βρισκόμαστε εν μέσω καραντίνας αλλά οι εργασίες συνεχίζονται από τον Δήμο με αμείωτο ρυθμό. Εργασίες ελαιοχρωματισμού πραγματοποιούμε συνεχώς στα Σχολεία και Δημοτικά κτίρια όλων των Κοινοτήτων. Ειδικότερα τώρα για το Γυμνάσιο Καλλικράτειας θα προχωρήσουμε, επιπλέον, σε ανακατασκευή των χώρων υγιεινής και για τον σκοπό αυτό έχει ήδη ληφθεί απόφαση χρηματοδότησης από τον Δήμο προς στη Σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης” δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς. 

Ο Aντιδήμαρχος παραμένει σε καραντίνα. Η επίσκεψη έγινε, πριν διαγνωστεί θετικός στον ιό.

vapsimo-kallikr_1 vapsimo-kallikr_2 vapsimo-kallikr_3 vapsimo-kallikr_4 vapsimo-kallikr_5 vapsimo-kallikr_6 vapsimo-kallikr_7 vapsimo-kallikr_8 vapsimo-kallikr_9 vapsimo-kallikr_10

 

ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΩΛΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Για να δείτε τις λίστες πατήστε στην ημερομηνία που σας ενδιαφέρει

14-12-2020

15-12-2020

16-12-2020

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα