Δελτία Τύπου

Έναρξη προγράμματος αντιλυσσικού εμβολιασμού κόκκινων αλεπούδων για το φθινόπωρο 2020 από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (30/9/2020)

Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:

Περισσότερα...

Εθελοντική Αιμοδοσία και Λήψη Δειγμάτων Μυελού των οστών

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών “ Αλυσίδα Ζωής” διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020,  9:30 π.μ – 13:00 μ.μ. στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Ν. Μουδανιών. Τα νοσοκομεία μας απευθύνουν έκκληση σε όλους. Τα αποθέματα έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ η ζωή κάποιων συνανθρώπων μας, που έχουν ανάγκη από αίμα, εξαρτάται από τη δική μας προσφορά. Αρκούν 10 λεπτά από τον χρόνο μας για να σώσουν έναν συνάνθρωπό μας. 

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιείται, επίσης, εγγραφή και λήψη δειγμάτων από εθελοντές δότες μυελού των οστών. Λίγο σάλιο σε μία μπατονέτα και μπορεί να είσαι εσύ ο επόμενος συμβατός δότης, που θα μπορέσεις να σώσεις έναν άνθρωπο από μία σοβαρή ασθένεια, όπως η λευχαιμία!

Ας κάνουμε όλοι ένα δώρο ζωής!

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

aima-mielos_1 aima-mielos_2

 

Συνάντηση μαθητών με τον Δήμαρχο

Μαθητές-εκπρόσωποι του 1ου Γυμνασίου, του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών συναντήθηκαν χθες με τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, αρμόδιους για θέματα παιδείας. Στη συνάντηση τέθηκαν τα αιτήματα των μαθητών, που επιθυμούν να περιληφθούν στο έγγραφο του Δημάρχου προς τα αρμόδια Υπουργεία. 

Ειδικότερα ζητούν:

Τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα.

Τη μη χρήση μάσκας την ώρα του διαλείμματος.

Τη χορήγηση καθημερινά μάσκας μίας χρήσης σε κάθε μαθητή.

Την υποχρεωτική προσευχή καθημερινά και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για κάποιες βελτιώσεις στα κτίρια των σχολείων, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί. Επίσης, ο Δήμαρχος εξήγησε τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής προς τις κατευθύνσεις: της ενεργειακής αναβάθμισης, της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ (ράμπες και χώροι), της πυρασφάλειας, του προσεισμικού ελέγχου και της συντήρησης/επισκευής σχολείων (εκπονείται σχετική μελέτη). 

“Από τα παιδιά πάντα κάτι καλό έχεις να ακούσεις και να μάθεις. Έτσι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησα την έκθεση των απόψεων τους κι έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος. 

Τα άκουσα με ιδιαίτερο σεβασμό, γιατί έτσι νιώθω ότι πρέπει να κάνω ως άνθρωπος πρώτα και μετά ως Δήμαρχος. Ωστόσο, εξέφρασα την αντίθεσή μου στις καταλήψεις και στις εικόνες, όπως αυτές που αντικρίσαμε πέρυσι στο ΕΠΑΛ. Στη δημοκρατία διεκδικούμε με άλλα μέσα και οφείλουμε να προασπιζόμαστε πάνω από όλα την τήρηση του νόμου” δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

dim-mathites_1 dim-mathites_2

 

Νέο Εξάμηνο για το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ν. Μουδανιών

Έξι νέες εισηγήσεις περιλαμβάνει το Α' Εξάμηνο 2020-2021 του Λαϊκού Πανεπιστημίου Ν. Μουδανιών, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 με θέμα: “Εκπαιδεύοντας τις σκέψεις να γίνουν από σαμποτέρ πολύτιμοι σύμμαχοί μου” και εισηγήτρια την κα Ναταλία Χάιτα, Ψυχολόγο, Msc Κλινικής και Κοινοτικής Ψυχολογίας, Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια. 

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών. 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

laiko-pan_1

 

Ολοκληρώνεται η κατασκευή τριών νέων σχολικών διδακτηρίων

Σε τελική ευθεία βρίσκεται η κατασκευή τριών (3) Νηπιαγωγείων στα Ν. Μουδανιά, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν άμεσα σε χρήση, ενώ η διαδικασία κήρυξης του αναδόχου ως έκπτωτου καθυστερεί προς το παρόν την ολοκλήρωση του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Καλλικράτειας. 

Ειδικότερα:

3ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών

Περατώθηκε πλήρως το εξωτερικό του κτιρίου. Έχουν τοποθετηθεί τα κουφώματα κι έχουν βαφεί όλες οι πέργκολες, καθώς και μέρος της περίφραξης (στα σημεία των εισόδων), ενώ έχουν τοποθετηθεί και τα κάγκελα στην περίφραξη. Ο περιβάλλων χώρος διαμορφώθηκε υψομετρικά και έχει διαστρωθεί με 3Α (όπου απαιτείται), ενώ απομένει η τοποθέτηση βοτσαλωτού δαπέδου. 

Εσωτερικά ολοκληρώθηκε η υποδομή όλων των δικτύων (ηλεκτρολογικά και ύδρευσης - αποχέτευσης, πυρόσβεσης) και τοποθετήθηκαν οι διακόπτες – ρευματοδέκτες.  Έγιναν τα επιχρίσματα και το βάψιμο στις εσωτερικές επιφάνειες τοίχων. Τέλος, έχουν επιστρωθεί όλες οι επιφάνειες (τοίχοι - δάπεδα) που προβλέπονται από τη μελέτη με κεραμικά πλακίδια. 

Όλες οι υπολειπόμενες εργασίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και το σχολείο υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμο προς χρήση στα τέλη του έτους ή στις αρχές του επομένου. 

4ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών

Το 4ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών, το οποίο βρίσκεται στην οδό Παναγίας Κορυφινής έχει πλήρως περατωθεί και θα δοθεί άμεσα σε χρήση. 

5ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών

Το 5ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης των εργασιών και αναμένεται να είναι πλήρως περατωμένο μέσα στο επόμενο δίμηνο. Οι εργασίες που απομένουν είναι η κατασκευή βοτσαλωτού δαπέδου στον αύλειο χώρο και κάποιες τελικές επιστρώσεις και χρωματισμοί.

4ο Νηπιαγωγείο Νέας Καλλικράτειας

Στο 4ο Νηπιαγωγείο Νέας Καλλικράτειας ο ανάδοχος έχει κηρυχθεί έκπτωτος. Θα συνεχίσουν οι διαδικασίες για ανάθεση σε άλλον εργολάβο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή. 

“Σύντομα τρία νέα σχολικά κτίρια θα παραδοθούν προς χρήση παρέχοντας έτσι στα παιδιά μας τη δυνατότητα να φιλοξενούνται σε καινούρια στέγη σύμφωνη με τις προδιαγραφές, που απαιτούνται, παρέχοντας ασφάλεια, άνεση και καλύτερες συνθήκες για την εκπαιδευτική διαδικασία. Για τα τέσσερα προαναφερόμενα μάλιστα Νηπιαγωγεία σύντομα θα παραληφθεί και εξοπλισμός (βιβλιοθήκες, γραφεία, θρανία κ.τ.λ), όπως ενημερώθηκα σήμερα από την εταιρεία Κτιριακών Υποδομών με την οποία βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. 

Δυστυχώς, υπάρχουν και απρόβλεπτοι παράγοντες, όπως η έκπτωση του αναδόχου  του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Καλλικράτειας, λόγω μη εκτέλεσης και ολοκλήρωσης των εργασιών εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος κι αφού εξαντλήθηκαν τέσσερις δοθείσες παρατάσεις. Έτσι, είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε τη διαδικασία εξεύρεσης νέου αναδόχου, γεγονός που οδηγεί αναπόφευκτα στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου” ανέφερε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς. 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

nipiagogia_1 nipiagogia_2 nipiagogia_3 nipiagogia_4

 

Αγιασμός θεμελίωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου του ΠΟΜ

Ο Αγιασμός θεμελίωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου του ΠΟΜ, που κατασκευάζεται σε οικόπεδο, που παραχώρησε ο Δήμος Ν. Προποντίδας με την 26/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τελέστηκε σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020. Τον θεμέλιο λίθο τοποθέτησαν ο Δήμαρχος Μ. Καρράς και ο Προέδρος του ΠΟΜ κ. Φώτης Χατζηιορδάνης.

Στην τελετή παρέστησαν ο Βουλευτής Απ.Πάνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ι. Γιώργου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Προέδρος της ΑΝΕΤΧΑ Γ. Πασαλής, ο πολιτευτής Ευθ. Καρανάσιος, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, φίλοι και μέλη του ΠΟΜ.

Το γυμναστήριο, το οποίο κατασκευάζεται στο υπ' αριθμ. 22 οικοδομικό τετράγωνο (περιοχή ΑΛΜΥΡΑ) θα έχει δομημένη επιφάνεια συνολικού εμβαδού 993,05τ.μ. Θα αποτελείται από ένα ενιαίο κτίριο που νοητά μπορεί να χωρισθεί σε τρεις ενότητες: τον αγωνιστικό χώρο, τον χώρο των αποδυτηρίων - wc και τον χώρο των βοηθητικών υπηρεσιών (αποθήκη, λεβητοστάσιο).

Πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες, τόσο των αθλητών του Παναθλητικού Ομίλου Μουδανιών (Π.Ο.Μ.), όσο και των υπόλοιπων αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της τοπικής κοινωνίας, καθώς θα έχει πολυδιάστατο χαρακτήρα. Προβλέπεται να φιλοξενεί χρήσεις που θα έχουν τόσο αθλητικό (καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, γυμναστική κ.α.), όσο και πολιτιστικό ( εκδηλώσεις συλλόγων παραδοσιακών χορών, ομιλίες κ.α.) περιεχόμενο.

“Μία κοινή προσπάθεια έχει πάντα θετικό αποτέλεσμα. Έτσι και σ' αυτήν την περίπτωση, η καλή συνεργασία με τον ΠΟΜ και την ΑΝΕΤΧΑ, οδήγησαν στο να κατασκευάζεται σήμερα ένα νέο γυμναστήριο.

Σύντομα, ακόμη, θα ολοκληρωθεί η σχεδόν πλήρης ανακατασκευή του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου, που υπέστη σοβαρές ζημίες από τη θεομηνία, και θα παραδοθεί προς χρήση. Έτσι οι αυξημένες ανάγκες της περιοχής θα καλύπτονται σε λίγο καιρό από δύο κλειστά γυμναστήρια και μία τέτοια εξέλιξη δεν θα μπορούσε παρά να μας γεμίζει χαρά”, δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

theme-pom_1 theme-pom_2 theme-pom_3 theme-pom_4

 

Ευχαριστούμε θερμά!!

Άξιες συγχαρητηρίων, είναι οι πράξεις των καταστηματαρχών, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης προσφέρουν απλόχερα, βοηθώντας έτσι το έργο της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ειδικότερα, ευχαριστούμε θερμά την κα Σουραηλίδου Βαλεντίνη ιδιοκτήτρια του καταστήματος  “OH LA LA” η οποία τις προηγούμενες ημέρες προσέφερε 8 ζευγάρια παιδικά υποδήματα.

Με τη αξιέπαινη αυτή στήριξη, καλύπτονται οι απαραίτητες ανάγκες των δικαιούχων της Δομής Βοήθεια στο Σπίτι. 

Ο Δήμαρχος 

 Εμμανουήλ Καρράς

efxar_1 efxar_2

 

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα