Δελτία Τύπου

Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου για νέα εκπαιδευτικά προγράμματα ενηλίκων.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Νέας Προποντίδας έκλεισε 3 μήνες λειτουργίας.
Στο διάστημα αυτό, αυξημένη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στην πρόσκληση του Δήμου Νέας Προποντίδας για τα Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, που διοργανώνονται από το Δήμο Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του Δελτίου τύπου.

ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (Κ.Δ.Β.Μ.) ΔΗΜΟΥ NEAΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ.

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Νέας Προποντίδας σε συνεργασία το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης), προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του Δελτίου τύπου.

Κατεβάστε από ΕΔΩ την αίτηση.

Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Σύμφωνα με την αρ. 2/71338/0026/22-07-2013 ΚΥΑ  των υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπλ. Οικονομικών επανακαθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμής εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με χαμηλά εισοδήματα.
Στον πίνακα ορεινών Δήμων και Κοινοτήτων συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι εξής κοινότητες του Δήμου Νέας Προποντίδας : κοινότητα Κρήνης και κοινότητα Πετραλώνων.
Οι οφελούμενοι παρακαλούμε να απευθύνονται στα ΚΕΠ για την συμπλήρωση διαιολογητικών και ενημέρωσης σχετικά με την διαδικασία που απαιτείται. Στην συνέχεια η Διεύθυνση Οικονομικού της Αποκεντρωμένης διοίκησης αναλαμβάνει την συγκέντρωση και τον έλεγχο των αιτήσεων προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την έκδοση σχετικών αποφάσεων.
Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται σε: α) 600 ευρώ ετησίως με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 3000 ευρώ και Β) 300 ευρώ ετησίως με ετήσιο  οικογενειακό εισόδημα 3000-4700 ευρώ.
Ο Αντιδήμαρχος
Καρράς Εμμανουήλ

Αγωγός μεταφοράς νερού από εγαταστάσεις αποαρσενικοποίησης νερού στην κεντρική δεξαμενή Ν.Τρίγλιας.

 

Το έργο “Αγωγός μεταφοράς νερού από εγκαταστάσεις αποαρσενικοποίησης στην κεντρική δεξαμενή Ν. Τρίγλιας” αφορά την κατασκευή αγωγού μεταφοράς παροχής νερού 100 κυβικών μέτρων ανά ώρα, συνολικού μήκους 4.800 μέτρων περίπου, από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις αποαρσενικοποίησης στην υφιστάμενη δεξαμενή Ν. Τρίγλιας με αξιοποίηση όλων των ενδιάμεσων έργων που έχουν ήδη κατασκευαστεί (αντλιοστάσια, αγωγός Φ 160 από PVC 10atm,δεξαμενή), καθώς και η προμήθεια κι εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Περισσότερα...

Ενέργειες για την κατασκευή ανοικτού κολυμβητηρίου στα Ν.Μουδανιά.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ν. Προποντίδας θα ήθελε να ενημερώσει τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου μας για την εξέλιξη των ενεργειών σχετικά με την κατασκευή κολυμβητηρίου στα Ν. Μουδανιά. Γι΄ αυτό το λόγο θα ακολουθήσει εκτενής αναφορά των ενεργειών που έχουν λάβει χώρα και οι οποίες έχουν ως εξής:   
Με το υπ' αριθμ.  ΤΥ-Δ/Φ550/οικ. 7045/27-03-2013 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ζητήθηκε από το Δήμο μας Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση κατά χρήση στη  Γ.Γ.Α. της έκτασης που θα κατασκευασθεί το Ανοικτό Κολυμβητήριο  στην περιοχή ''ΑΛΜΥΡΑΣ '' στην Δ.Κ. Ν. Μουδανιών μέσω του προγράμματος ΣΔΙΤ.

Περισσότερα...

Εκκαθάριση Ληξιπρόθεσμων Πληρωμών Δήμου Ν.Προποντίδας.

 Στα πλαίσια της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου Νέας Προποντίδας, έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών εντάλματα συνολικής αξίας 3.495.334,46 ευρώ, εκ των οποίων έχουν πληρωθεί οφειλές αξίας 1.632.256,34 ευρώ.

Η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων γίνεται σταδιακά με την αποστολή εντολών εξόφλησης η οποία γίνεται με ιεραρχικό χρονολογικά τρόπο και έχει ως εξής:

 

Περισσότερα...

Κλειστές για το κοινό οι υπηρεσίες του Δήμου Ν. Προποντίδας

Οι υπηρεσίες του Δήμου Νέας Προποντίδας, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αρ. απόφασης 304/12-07-2013, ΑΔΑ: ΒΛ4ΙΩΚΤ-7ΚΣ), θα μείνουν κλειστές για το κοινό μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων.

Δελτίο πληροφόρησης

Στα πλαίσια μίας πλήρους και ολοκληρωμένης ενημέρωσης, είμαστε υποχρεωμένοι να παραθέσουμε μία σειρά από ενέργειες που έγιναν από την πλευρά του Δήμου, ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την τακτική και καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλο τον Δήμο Ν.Προποντίδας.

Ο λόγος που το κάνουμε δεν είναι φυσικά για να δικαιολογήσουμε την σημερινή πραγματικότητα, ούτε  να αποποιηθούμε τις ευθύνες μας.

Ο λόγος που το κάνουμε είναι γιατί τελικά η κριτική και η “ενημέρωση” που γίνεται για το Δήμο Ν.Προποντίδας, προέρχεται από προσωπική εμπάθεια κάποιων που αυτοαποκαλούνται “δημοσιογράφοι”, είτε γιατί τους δόθηκε το βήμα κάποιου τηλεοπτικού σταθμού, ή ραδιοφώνου, είτε γιατί πίσω από την ανωνυμία των Blogs κάποιοι έχουν την δυνατότητα να καθυβρίζουν πρόσωπα και να σπιλώνουν υπολήψεις, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να πληρώσουν το ανάλογο τίμημα.
Πέρυσι λοιπόν, υπήρχε καλύτερη εικόνα, ως προς την αποκομιδή των απορριμμάτων κατά τη θερινή περίοδο και ειδικά σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση ( Ν.Ποτίδαια, περιοχή Σωζώπολης, Καλλικράτεια ), διότι είχαμε αναθέσει την εργασία της αποκομιδής σε ιδιώτη.

Το εργατοτεχνικό προσωπικό δε, με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και λόγω των εκλογών, το προσλάβαμε στις 5 Αυγούστου!!

Ας έρθουμε όμως στο σήμερα και στην εικόνα που παρουσιάζεται στο Δήμο Ν.Προποντίδας κι ας παραθέσουμε συγκεκριμένα στοιχεία και ημερομηνίες:

- Με την υπ'αριθ.πρωτ.8920/06.03.2013 εγκύκλιο καλούμαστε να αποστείλουμε τα αιτήματά μας για την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ( εργατοτεχνικό προσωπικό, οδηγούς κ.λ.π.).
- Στις 13.03.2013 πήρε απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τον αριθμό των εργατών ( σύνολο 121 ), που κρίναμε ότι θα επαρκούσαν για την αποκομιδή, η οποία εστάλη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 16.03.2013. Αυτή την απόφαση, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα έπρεπε το γραφείο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Πολύγυρο να αποστείλει, μαζί με τις υπόλοιπες αποφάσεις των άλλων Δήμων του Νομού, το αργότερο μέχρι τις 05.04.2013 στο Υπουργείο, ώστε να εγκριθεί το προσωπικό και να ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού ( προκήρυξη, κατάθεση δικαιολογητικών, κατάρτιση πινάκων κατάταξης υποψηφίων, έγκριση από το ΑΣΕΠ). Δυστυχώς  η αποστολή προς το Υπουργείο των αιτημάτων μας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έφυγε στις 25.05.2013, με αποτέλεσμα σε άλλους δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να γίνονται οι προσλήψεις κανονικά, ενώ οι δήμοι της Χαλκιδικής “ ακόμη να περιμένουν την έγκριση.”
- Ταυτόχρονα ξεκινήσαμε, με την διαδικασία της ανάθεσης της αποκομιδής σε ιδιώτη ( ανοιχτός διαγωνισμός), καθορίζοντας συγκεκριμένο ποσό, σύμφωνα με την μελέτη της αρμόδιας υπηρεσίας. Δυστυχώς όμως, οι δέκα πέντε ( 15 ) εργολάβοι που συμμετείχαν στη δημοπρασία, απαίτησαν εκβιαστικά ποσό πολλαπλάσιο της μελέτης κι έτσι η δημοπρασία κρίθηκε άγονη. Αυτό σημαίνει ότι οποτεδήποτε γινόταν η δημοπρασία, η πρακτική των εργολάβων  θα ήταν να ζητήσουν πολλαπλάσια αμοιβή από την αξία που έχει εκτιμήσει η υπηρεσία, διότι ακριβώς θα γνώριζαν ότι δεν υπάρχει προσωπικό κι ο Δήμος έχει ανάγκη.

Ο Δήμος λοιπόν βρίσκεται στη δίνη αφ'ενός μίας αρτηριοσκληρωτικής τοπικής & κεντρικής δημόσιας διοίκησης, η οποία ουδόλως αντιλαμβάνεται τα προβλήματα των Δήμων και αφ'ετέρου των ιδιωτών εργολάβων οι οποίοι καιροφυλακτούν ανάλογες καταστάσεις για να οικονομήσουν με μία μόνη ανάθεση χρήματα δύο και τριών χρόνων.

Εμείς λοιπόν, προσπαθούμε, ασκώντας χρηστή διοίκηση και διασφαλίζοντας τα χρήματα των δημοτών μας και έχοντας τη συμπαράσταση  του υπάρχοντος προσωπικού που δουλεύει όλο το καλοκαίρι δίχως άδεια με διπλές βάρδιες, να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού , μέχρι να εγκριθούν από το Υπουργείο οι προσλήψεις.

Ζητάμε λοιπόν την κατανόηση των συνδημοτών μας και την δική τους  κοινωνική συνευθύνη σχετικά με τον τρόπο που μεταφέρουν στους κάδους τα απορρίμματα των οικιών τους.

Να σημειωθεί ότι οι εικόνες από τα αμαξοστάσια του Δήμου όπου φορτηγά απορριμματοφόρα παραμένουν ακινητοποιημένα καθ'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, υποδηλώνουν αυτό ακριβώς που σας ανέλυσα παραπάνω, ότι δηλαδή Δεν υπάρχει προσωπικό.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα