Δελτία Τύπου

Κατασκευή φράγματος και ταμιευτήρα, αγωγού μεταφοράς νερού από τον ταμιευτήρα, σε υφιστάμενη δεξαμενή και αρδευτικού δικτύου στη θέση Πλατάνια της Δ.Κ. Ν. Τρίγλιας Ν. Χαλκιδικής.

Σχετικά με την πορεία του έργου «Κατασκευή φράγματος και ταμιευτήρα, αγωγού μεταφοράς νερού από τον ταμιευτήρα, σε υφιστάμενη δεξαμενή και αρδευτικού δικτύου στη θέση Πλατάνια της Δ.Κ. Ν. Τρίγλιας Ν. Χαλκιδικής», ήδη έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή της απαλλοτριωτέας πράξης για την κατασκευή του παραπάνω έργου σύμφωνα με την 1996/162119/19-6-2020 Απόφαση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία κηρύχθηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση των εκτάσεων που αφορούν σε αυτό.

Περισσότερα...

Όταν η αγάπη για τον τόπο γίνεται πράξη

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κετσετζίδη Ιωάννη, ο οποίος -εθελοντικά και με δική του πρωτοβουλία- περιποιόταν όλους τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου στα Νέα Φλογητά, σε καθημερινή βάση και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τέτοιες πράξεις αποδεικνύουν την αγάπη, την φροντίδα και τον σεβασμό για τον τόπο μας.

Ελπίζουμε, αυτή η αξιόλογη «κίνηση» να γίνει παράδειγμα προς μίμηση.

Ακόμη, να υπενθυμίσουμε πως ο Δήμος Ν. Προποντίδας προτίθεται να υλοποιήσει πρόγραμμα, που βασίζεται στην κινητοποίηση και συμμετοχή των κατοίκων για τη συντήρηση δημόσιων χώρων πρασίνου με την υποστήριξη και την εποπτεία του Δήμου. Στόχο θα έχει την ενεργοποίηση των πολιτών, τη βελτίωση της πράσινης εικόνας του Δήμου, την ενημέρωση, καθώς και την ευαισθητοποίηση όλων για το πράσινο περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα φυτών κ.α.

Μικρές περιοχές – παρτέρια ή πάρκα κ.α. του Δήμου, είναι κατάλληλα για να συντηρούνται και να περιποιούνται από ιδιώτες, κοινότητες, κοινότητες εργασίας, σχολεία και νηπιαγωγεία, συλλόγους, ομάδες φίλων κ.α.

Η διαδικασία συμμετοχής των πολιτών στο πρόγραμμα είναι η ακόλουθη:

Εκδήλωση ενδιαφέροντος στην πρόσκληση αυτή από ιδιώτες ή ομάδες από συλλόγους, μαθητές, παρέες φίλων, συνταξιούχους κτλ ή και σχολεία οι οποίοι θα αποκαλούνται ”Επιμελητές”.

Οι επιμελητές που ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλουν στον Δήμο αίτηση στα γραφεία Πρωτοκόλλου, στην οποία θα επισυνάπτουν:

3-4 φωτογραφίες σχετικά με την περιοχή, που δείχνουν την κατάσταση, το μέγεθος και την τοποθεσία της περιοχής.

Επίσης, στην αίτηση θα αναφέρεται ο αριθμός κατοίκων, που θα συμμετέχει και θα αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας του αιτούντος.

Ο Δήμος και οι Επιμελητές συμφωνούν τον χώρο και το χρονικό διάστημα της υιοθεσίας. Ο Δήμος δύναται να σταματήσει τη συνεργασία με έναν εθελοντή σε περίπτωση, που παραμελεί την περιοχή.

Μόνο οι περιοχές που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Νέας Προποντίδας και αντιπροσωπεύουν δημόσιους χώρους πρασίνου μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Υπό τη συνεχή επαγγελματική υποστήριξη και εποπτεία του Δήμου, οι επιμελητές φροντίζουν για την περιοχή τους μόνοι τους.

Μπορεί κανείς να συμμετέχει στο πρόγραμμα Υιοθεσίας ανά πάσα στιγμή, καθώς ο Δήμος δέχεται συνεχώς αιτήσεις, αλλά οι εκτάσεις φυτεύονται την άνοιξη και το φθινόπωρο κάθε χρόνο.

Οι διαχειριστές του Προγράμματος καθορίζουν τη συμμετοχή ή όχι των αιτούντων στο πρόγραμμα.

Ο Δήμος θα παρέχει προετοιμασία της περιοχής και τα φυτά για φύτευση.

Υπεύθυνοι συντονιστές από το Δήμο Νέας Προποντίδας:

 • Για τη ΔΕ Καλλικράτειας: Χατζηαλέξης Δημήτρης, τηλ. 2399049049, 2399020077
 • Για τη ΔΕ Μουδανιών: Σαρόγλου Χαράλαμπος, 2373350277
 • Για τη ΔΕ Τρίγλιας: Καραπανταζής Ιωάννης, 2373350320
 • Από το πρόγραμμα BeePathNet: Παπαστεργίου Αστέριος, 2373350250

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

kath-folg_1

Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς για αύριο Πέμπτη 8-10-2020

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον από 7/10/2020 Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο ΠΕΜΠΤΗ 8/10/2020, προβλέπεται ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τον Δήμο μας συνεπεία της πρόβλεψης για εκδήλωση σποραδικών καταιγίδων,  πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρών.

➡️Κατόπιν αυτού σας υπενθυμίζουμε για τα παρακάτω:

✅Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο. Οι παραβάτες διώκονται ποινικά.

✅Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά.

Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

✅Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

✅Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους.

✅Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

✅Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης.

ΜΟΛΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ 199.

pirkagia_1

 

12.300.000 € στον Δήμο Νέας Προποντίδας για αντιπλημμυρικά έργα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών η πράξη «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» με την υπ. αρ. πρωτ. 18254/30-9-2020 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκου κι έτσι “ανοίγει” ο δρόμος για την έναρξη των προσυμβατικών διαδικασιών δημοπράτησης του έργου «Αποστράγγιση ομβρίων υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής ζώνης του Δήμου Νέας Προποντίδας». 

Η πρόταση υπεβλήθη λόγω αρμοδιότητας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βάσει μελέτης, που είχε ετοιμάσει ο Δήμος, ο οποίος είναι και ο Φορέας Υλοποίησης του έργου. Έχει προϋπολογισμό 12.300.000 € και περιλαμβάνει την κατασκευή των αναγκαίων υποδομών, που αφορούν στην αποστράγγιση των ομβρίων υδάτων σε είκοσι τέσσερις (24) θέσεις* της παραλιακής ζώνης του Δήμου Νέας Προποντίδας, με απώτερο σκοπό την προστασία των παρακείμενων οδών και γενικά των παραρεμάτιων περιοχών από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, που πλήττουν συχνά τις περιοχές αυτές. 

Στις θέσεις αυτές δεν υφίσταται σαφώς διαμορφωμένο τεχνικό έργο (παρά μόνον τμήματα από οπλισμένο σκυρόδεμα υπό τη μορφή «ιρλανδικής» διάβασης), με αποτέλεσμα τα ύδατα να ρέουν ανεξέλεγκτα επί του οδοστρώματος της παραλιακής οδού και να παρατηρούνται έντονα πλημμυρικά φαινομένα κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων (ακόμη και ήπιων). 

“Μια ακόμη σημαντική στιγμή, στιγμή σταθμός για  Δήμο μας. Ένα έργο πνοής με βαρύνουσα σημασία για την προστασία όλου του παραλιακού μετώπου από πλημμυρικά φαινόμενα, θα γίνει πράξη. Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω για τη συμβολή τους: τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ι. Γιώργου, καθώς  και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, που επέδειξε ετοιμότητα  κι αποτελεσματικότητα ολοκληρώνοντας σωστά την απαιτούμενη διαδικασία” δήλωσε ο  Δήμαρχος Μ. Καρράς. 

*Θέσεις Τεχνικών Έργων:  

(1) Οδό Ν. Καλλικράτειας- Ν. Ηράκλειας

(2) Παραλιακή Οδός Σωζόπολης - Ν. Καλλικράτειας

(3) Παραλία Ν. Τρίγλιας- Σωζόπολη

(4) Παραλιακή οδός Σωζόπολης – Ν. Καλλικράτειας

(5-10) Πέντε θέσεις στην Παραλιακή ζώνη των Ν. Πλαγίων  

(11 -12) Ανατολική είσοδος οικισμού Ν. Πλαγίων (περιοχή γηπέδου)

(13) Ανατολική είσοδος Ν. Πλαγίων

(14-15) Κοινότητα Πορταριάς (κεντρικό ρέμα) 

(16-18) Παραλία Διονυσίου 

(19) Άγιο Μάμα

(20) Οδός Ν. Πλάγια Σωζόπολη ( Μετόχι)

(21) Οδό Σωζόπολης- Ν. Καλλικράτειας

(22-24) Οδό Ν. Καλλικράτειας- Ν. Ηράκλειας

Επιπλέον, των προαναφερθέντων σε δύο σημεία, ανατολική είσοδο του οικισμού Διονυσίου και στο νότιο τμήμα του οικισμού Πορταριάς, όπου υπάρχουν υφιστάμενες γέφυρες από οπλισμένο σκυρόδεμα, προβλέπεται να γίνουν τοπικές εργασίες αποκατάστασης - ενίσχυσης αυτών.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

ka_1

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Για το κείμενο της πρόσκλησης πατήστε εδώ

Συνεχίζεται η συλλογή των αγαθών για στήριξη των κατοίκων της Καρδίτσας

Μετά από επικοινωνία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καρδίτσας σας γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ.
Συγκεντρώνουμε ακόμη: εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, γάλατα, κονσέρβες, μακαρόνια, όσπρια, φρυγανιές, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας, σερβιέτες, πάνες, συσκευασμένα τρόφιμα.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιείται μέχρι 14 Οκτωβρίου 2020 (8:00-14:00) στο Δημαρχείο στα Ν. Μουδανιά, στα Δημοτικά Καταστήματα Ν. Καλλικράτειας και Ν. Τρίγλιας και στις κατά τόπους Κοινότητες.

 Αν κάποιο σχολείο, σύλλογος ή φορέας συγκεντρώσει αγαθά, μπορεί να επικοινωνήσει για τη μαζική παραλαβή τους από τον Δήμο στο τηλ. 2373350264, κα Ανανιάδου Φωτεινή.

Πίνακες προϋπολογισμού έτους 2021 των κληροδοτημάτων "Καλλιόπη Πάττη" και "Δημητρίου Καρατζίκου"

Για το αρχείο με τους πίνακες προϋπολογισμού έτους 2021 των κληροδοτημάτων "Καλλιόπη Πάττη" και "Δημητρίου Καρατζίκου" πατήστε εδώ

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Συνάντηση του Δημάρχου με εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Ν. Τρίγλιας και Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών
 2. 4 νέοι εθελοντές της ΑΜΚΕ "You in Europe - Εσύ στην Ευρώπη" στον Δήμο μας
 3. Δωρεά βιβλίων από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Χαλκιδικής
 4. ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Ν. ΤΡΙΓΛΙΑΣ, Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
 5. Αγιασμός στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Ν. Τρίγλιας και στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Νέας Καλλικράτειας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νέας Προποντίδας
 6. Νέο Ωράριο για τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Ν. Μουδανιών και Ν. Τρίγλιας
 7. Έναρξη προγράμματος αντιλυσσικού εμβολιασμού κόκκινων αλεπούδων για το φθινόπωρο 2020 από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (30/9/2020)
 8. Εθελοντική Αιμοδοσία και Λήψη Δειγμάτων Μυελού των οστών
 9. Συνάντηση μαθητών με τον Δήμαρχο
 10. Νέο Εξάμηνο για το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ν. Μουδανιών

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα