Δελτία Τύπου

Πίνακες συμμετεχόντων πωλητών στις λαϊκές αγορές

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος 05/01/2020

    Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ,  την Τρίτη 05/01/2020, στις παρακάτω περιοχές:

•από 8:00 έως 12:00 στον Άγιο Μάμα και συγκεκριμένα στην περιοχή Γεωργικού Σταθμού -Κιοσσέ- και στα Αρδευτικά.

Η διακοπή θα γίνει μόνο, αν οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες, ώστε να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εργασίες ενίσχυσης, βελτίωσης και συντήρησης των δικτύων. Εάν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από τον χρόνο λήξης που αναφέρεται παραπάνω.

   Επίσης, για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμη κι αν βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες πρέπει μετά τη διακοπή να ελέγξουν, αν περιστρέφονται, όπως πριν.

Κατασκευή χώρου στάθμευσης στα Ν. Μουδανιά

Μετά από μία σειρά αδειοδοτήσεων, καθώς και της έγκρισης των όρων της απαιτούμενης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Λιμενικού Ταμείου από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκη για την κατασκευή χώρου στάθμευσης στα Ν. Μουδανιά (οδός Κύπρου με πεζόδρομο Βασματζίδη έναντι της οδού Ηλιοπούλου), ακολούθησε σήμερα η υπογραφή της από τον Δήμαρχο Μ. Καρρά ως εκπροσώπου του φορέα υλοποίησης του έργου και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Φώτη Τσιρούδα ως εκπροσώπου του κυρίου του έργου. 

Ειδικότερα στον παραλιακό μέτωπο των Ν. Μουδανιών και εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα, αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ν. Προποντίδας, εκτείνεται υφιστάμενος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων που συνορεύει βόρεια με την οδό Κύπρου, νότια με τον πλακόστρωτο θαλάσσιο πεζόδρομο, ανατολικά με τον πεζόδρομο της πλατείας Βασματζίδη, δυτικά με το καταφύγιο τουριστικών σκαφών και βρίσκεται έναντι της οδού Ηλιοπούλου. 

Σ’ αυτόν τον χώρο, συνολικής έκτασης 3.415,00 τ.μ., θα υλοποιηθεί η κατασκευή του έργου, ώστε να δημιουργηθεί ένας διευρυμένος χώρος στάθμευσης, δίδοντας πλέον τη δυνατότητα στάθμευσης με ασφάλεια σε αυξημένο αριθμό οχημάτων. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιανουάριο κι αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών. 

«Είμαστε ικανοποιημένοι, που ακόμη ένα έργο ξεκινά και θα ολοκληρωθεί στους επόμενους μήνες βοηθώντας σημαντικά στο πρόβλημα της στάθμευσης στα Ν. Μουδανιά. Παράλληλα, απρόσκοπτα πλέον συνεχίζεται το έργο της ανάπλασης του ανοιχτού θεάτρου, το οποίο θα είναι κι αυτό στη διάθεση των πολιτών άμεσα. Έτσι, το καλοκαίρι θα μας βρει με τρεις ολοκληρωμένους χώρους στάθμευσης δίνοντας εναλλακτικές επιλογές στους οδηγούς, που θέλουν να επισκεφθούν το κέντρο της πόλης» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός του έργου: «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων χαμηλής περιοχής Ν. Μουδανιών» (περιοχή Αλμύρα)

Προχωρά η διαγωνιστική διαδικασία για το έργο: «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων χαμηλής περιοχής Ν. Μουδανιών» (περιοχή Αλμύρα), καθώς με την 1153/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου στην εταιρεία «Βαφειάδης ΑΤΕ». 

Απομένουν κάποιες τελευταίες τυπικές εγκρίσεις και εντός του επομένου τριμήνου αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου, καθώς υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». 

Να θυμίσουμε ότι έργο πρόκειται να υλοποιηθεί στην χαμηλή υψομετρικά περιοχή του οικισμού των Ν. Μουδανιών, που εκτείνεται από το ύψος του ΚΤΕΛ μέχρι τη θάλασσα και από την οδό Ελευθερίας μέχρι την οδό Ηλιοπούλου. Προβλέπεται να κατασκευαστεί ένας κεντρικός οχετός, στον οποίο θα συμβάλλουν όλοι οι αγωγοί του νέου δικτύου και θα καταλήγει σε υπόγεια δεξαμενή, όπου με τη βοήθεια αντλιοστασίου θα διοχετεύονται τελικά τα όμβρια ύδατα στη θάλασσα. Ακόμη, θα κατασκευαστεί επιπλέον αγωγός μεγάλης διατομής που θα ξεκινάει από την οδό Μακεδονίας, στο ύψος του 2ου Νηπιαγωγείου, για την βέλτιστη συλλογή των ομβρίων υδάτων και αυτής της περιοχής. 

«Δυστυχώς, υπήρξε κάποια καθυστέρηση στη διαγωνιστική διαδικασία, η οποία δεν οφειλόταν σε εμάς, αλλά σε θέμα που ανέκυψε σε σχέση με τον ανάδοχο και τον υποχρέωνε σε έλεγχο από την επιτροπή του άρθρου 73, παρ. 9 του ν. 4412/16. Μετά τη θετική απόφαση της επιτροπής άναψε ουσιαστικά το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της διαδικασίας. 

Ήδη κατακυρώσαμε τον διαγωνισμό με απόφαση της οικονομικής επιτροπής και εκτίμησή μας είναι ότι εντός του επομένου τριμήνου θα υπογραφεί η σύμβαση και θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου, που θα δώσει λύση σε ένα δυσεπίλυτο και χρόνιο πρόβλημα των Ν. Μουδανιών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Επίσκεψη του Δημάρχου Μ. Καρρά στη Ν. Καλλικράτεια

Τη Ν. Καλλικράτεια επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς, όπου είχε συνάντηση στο Δημοτικό Κατάστημα με τους τους Αντιδημάρχους Κ. Τσομπανάκη και Δ. Χατζηαλέξη, καθώς και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κ. Μπομπότα για να συζητήσουν τα θέματα της περιοχής. 

Αμέσως μετά πήγαν να δουν από κοντά τις εργασίες της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, όπου σε εξέλιξη βρίσκεται και η κατασκευή πίστας “skateboard ”, ενώ ολοκληρώθηκε ήδη το πάρκο γύμνασης εφήβων-ενηλίκων.

Σε εξέλιξη, ακόμη βρίσκεται το μεγάλο υδρευτικό έργο της ανόρυξης εννέα γεωτρήσεων, της κατασκευής δεξαμενής και αγωγού, που θα υδροδοτήσει τους οικισμούς προς Σωζόπολη και προς Ν. Ηράκλεια. Επιπλέον, ολοκληρώθηκαν οι επισκευαστικές εργασίες και ο ελαιοχρωματισμός του 2ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ ολοκληρώνεται ο ελαιοχρωματισμός του Γυμνασίου και θα ακολουθήσει η ανακατασκευή των χώρων υγιεινής. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν εργασίες (κατασκευή περίφραξης, τοποθέτηση πόρτας κ.ά.) στα Κοιμητήρια. 

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι στην υποβληθείσα πρόταση στον Άξονα Προτεραιότητας: «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» με τίτλο  «Αστική Αναζωογόνηση», που υπεβλήθη για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για τη Ν. Καλλικράτεια περιλαμβάνονται η κατασκευή χώρου στάθμευσης και συντριβανιού.

episkepsi-kallik_1 episkepsi-kallik_2 episkepsi-kallik_3 episkepsi-kallik_4 episkepsi-kallik_5 episkepsi-kallik_6 episkepsi-kallik_7 episkepsi-kallik_8 episkepsi-kallik_9 episkepsi-kallik_10 episkepsi-kallik_11 episkepsi-kallik_12

Συνάντηση του Δημάρχου Μ. Καρρά με τον βουλευτή Απ. Πάνα

Συνάντηση με τον βουλευτή του νομού μας Απ. Πάνα είχε σήμερα ο Δήμαρχος Μ. Καρράς. Με την ευκαιρία ανταλλαγής ευχών για τα Χριστούγεννα συζήτησαν τα θέματα, που απασχολούν τον Δήμο μας, καθώς τα έργα που προγραμματίζονται ή υλοποιούνται. Ο κ. Πάνας εξέφρασε τη βούλησή του για διεκδίκηση των θεμάτων του νομού και ανέλυσε τις ενέργειες που κάνει προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Δήμαρχος από τη μεριά του ανέφερε μεταξύ άλλων «Είναι σημαντικό για εμάς να νιώθουμε ότι έχουμε τη στήριξη των βουλευτών μας. Οι Δήμοι παλεύουν με την καθημερινότητα αλλά χρειάζονται πολλές φορές και σημαντικές αποφάσεις από την κεντρική διοίκηση. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι καθοριστικής σημασίας η παρέμβαση των βουλευτών μας για το καλό του τόπου μας, του τόπου που όλοι αγαπάμε και θέλουμε να προοδεύει. Ο στόχος ήταν και παραμένει κοινός».

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος 28-12-2020

    Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ,  τη Δευτέρα 28/12/2020, στις παρακάτω περιοχές:

•από 8:00 έως 14:00: σε τμήμα του οικισμού “Γεωπονικών” της Ν. Καλλικράτειας.

    Η διακοπή θα γίνει μόνο, αν οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες, ώστε να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εργασίες ενίσχυσης, βελτίωσης και συντήρησης των δικτύων. Εάν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από τον χρόνο λήξης που αναφέρεται παραπάνω.

   Επίσης, για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμη κι αν βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες πρέπει μετά τη διακοπή να ελέγξουν, αν περιστρέφονται, όπως πριν.

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα