Τα χωριά του Δήμου

Φλογητά

 

Τα Φλογητά είναι ένα παραθαλάσσιο δημοτικό διαμέρισμα κτισμένο αμφιθεατρικά με θέα την θάλασσα του Θερμαϊκού κόλπου. Κτίσθηκε από πρόσφυγες που ήρθαν από την Καππαδοκία. Οι 1520 κάτοικοί του ασχολούνται με την γεωργία ενώ τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση του εισοδήματός τους. Σημαντικός τουριστικός προορισμός, συγκεντρώνει πολλές χιλιάδες επισκεπτών στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Εδώ οι επιλογές σας δεν έχουν τέλος. Μπορείτε να ξεκινήσετε την μέρα σας απολαμβάνοντας το καφέ σας κάτω από την παχιά σκιά των δένδρων της παραλίας, ενώ δίπλα η πεντακάθαρη θάλασσα σας καλεί για ξένοιαστες βουτιές. Συνεχίζετε με απολαυστικούς μεζέδες σε μια από τις πολλές και προσεγμένες ταβέρνες, και επιλέγετε το απογευματινό μπάνιο ή την ξεκούραση. Το βράδυ όλα τα μαγαζιά - με αιχμή του δόρατος τα μπαράκια -σας περιμένουν για νύχτες ατέλειωτης διασκέδασης που σταματούν μόνο το ξημέρωμα. 

Στο «Ρωσικό» μετόχι μπορείτε να δείτε τις εργασίες αναπαλαίωσης των βυζαντινών κτισμάτων της Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος από την 10 η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, που ετοιμάζει το πολυδύναμο «Κέντρο Χριστιανικού Πολιτισμού Χαλκιδικής» με την επωνυμία «Ιουστινιανός».

 

flogita_1 flogita_2

Νέα Τένεδος

Η Κοινότητα της Νέας Τένεδου ιδρύθηκε 1924 με την εγκατάσταση των προσφύγων από την Παλαιά Τένεδο. Επίσης στον πληθυσμό εντάχθηκαν Θρακιώτες (Αγγελοχώρι Αν. Θράκης), Σαρακατσάνοι, Ντόπιοι Βαβδινοί.

Κύριες ασχολίες των κατοίκων είναι η γεωργία και πιο συγκεκριμένα η ελαιοκομία, καλλιέργεια φυστικοδέντρων, βαμβακιού και σιταριού καθώς και η κτηνοτροφία.

Στη Βόρεια πλευρά της Νέας Τενέδου, βρίσκεται ο ορεινός όγκος Ύψωμα ή Μικρή Κατσίκα όπου υπάρχει λατομείο στο οποίο εξορύχετε ασβεστόλιθος και το οποίο είναι ένα από τα τρία λατομεία που υπάρχουν στη Χαλκιδική

Η Νέα Τένεδος εντάσσεται στο γεωθερμικό πεδίο Τρίγλιας με θερμοκρασία υδάτων περίπου 42 βαθμούς Κελσίου.

Στη Νέα Τένεδο λειτουργεί Νηπιαγωγείο, ΚΑΠΗ, αγροτικός συνεταιρισμός και αγροτικό ιατρείο. Επίσης, το 1999 ιδρύθηκε ο «Σύλλογος Απανταχού Τενεδίων το κοινόν των Τενεδιών».

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα