Δελτία Τύπου

Ιδρυτική Συνέλευση της «Ενεργειακής Κοινότητας» του Δήμου Ν. Προποντίδας και των Νομικών Προσώπων του- Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων για κάλυψη αναγκών του Δήμου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας, η  Κοινωφελής Επιχείρηση, ο  Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού, η  Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη της υπό σύσταση «Ενεργειακής Κοινότητας του Δήμου Ν. Προποντίδας και των Νομικών Προσώπων του». 

Χθες, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η Ιδρυτική Συνέλευση στο Δημοτικό Κατάστημα Νέων Μουδανιών. Υπεγράφη από τους εκπροσώπους των ιδρυτικών μελών το καταστατικό και ορίστηκαν τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής.

Η Ενεργειακή Κοινότητα θα έχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά συστήματα  σε αγροτεμάχια του Δήμου κάνοντας χρήση του εικονικού συμψηφισμού, δηλαδή συμψηφίζοντας το παραγόμενο ρεύμα με τις καταναλώσεις του. Έτσι θα μπορεί να τροφοδοτεί τα πιο ενεργοβόρα μέρη του Δήμου (πχ αντλιοστάσια κ.ά.) με ''πράσινο'' ρεύμα.

Πρόκειται δηλαδή για έναν συνεταιρισμό αστικού τύπου, μη κερδοσκοπικό (τα κέρδη δεν διανέμονται στα μέλη αλλά αξιοποιούνται για τη χρηματοδότηση νέων έργων), με στόχο την προώθηση της καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας και την προαγωγή της ενεργειακής αειφορίας, την παραγωγή-αποθήκευση- ιδιοκατανάλωση, την ενίσχυση της ενεργειακής αυτάρκειας, καθώς και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας με τη συμβολή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.).

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για τον Δήμο μας, το οποίο θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση πόρων αλλά και στην παραγωγή ενέργειας με τρόπο φιλικό για το περιβάλλον. Η περιοχή μας είναι ηλιόλουστη κατά τα μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ηλιακή ενέργεια» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς. 

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα