Δελτία Τύπου

MATCH-SPORT: Διαδικτυακό σεμινάριο από τον Δήμο μας

Διαδικτυακό Σεμινάριο (webinar) για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων του αθλητισμού σχετικά με τα «Πρώιμα συμπτώματα επικίνδυνων συμπεριφορών», πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, από τον Δήμο μας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MATCH-SPORT( Erasmus+ Sport  της Ε.Ε. – “Make Amateur Sport Tolerant by Eliminating Discrimination and Racism”).

 

Το σεμινάριο ήταν αφιερωμένο στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προληφθούν και να διαγνωστούν τα προβλήματα από τις συμπεριφορές όλων των παραγόντων που σχετίζονται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Παρουσιάστηκαν τεχνικές προσέγγισης και έγιναν αναλύσεις για την «επιθετικότητα και την  πίεση»  από τον προπονητή και τους γονείς προς τους νέους, καθώς και τεκμηρίωση για τον «Σκοπό του αθλητισμού», που πέρα από το να εμψυχώνει το παιδί, να μειώνει το άγχος, να χτίζει αυτοπεποίθηση, να ενδυναμώνει την αυτοεκτίμηση, να ενισχύει τον αυτοσεβασμό, καθώς και ψυχαγωγεί, θα πρέπει να βελτιώνει δεξιότητες, να αναπτύσσει πειθαρχία, να τους μαθαίνει να χάνουν με αξιοπρέπεια και να  κερδίζουν με σεμνότητα. 

Κύριοι εισηγητές του webinar αυτού ήταν η κα. Maria Isaura Silva Teixeira Marques De Almeida και ο κ. Sergio Ricardo Costa Chagas Felgueiras, Ανώτερα στελέχη της δημοτικής Αστυνομίας της Λισαβόνα, που συμμετέχει και αυτή στο MATCH-SPORT. Το  webinar παρακολούθησαν: η κα. Φανή Παλάτζα- Υπεύθυνη  Αθλητισμού του Ο.Π.Α του Δήμου μας, ο κ. Παπαστεργίου και η κα. Παπουλίδου από το Τμήμα Προγραμματισμού μαζί με τον κ. Καμπούρη, ο κ. Σαρηγιαννίδης- Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής, ο κ. Τσακαλίδης- Διαιτητής ποδοσφαίρου της  Super League, ο κ. Ροδοβίτης- Προπονητής Βόλεϊ,  ο κ. Ελιοδώρου- Μέλος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής , ο κ. Τζίλιας- Μέλος Α.Σ. “Σότοκαν Καράτε Λακκώματος” , η κα. Κεσούλη- Εκπαιδευτικός- Project expert και ο κ. Ρωσσάκης ως τεχνικός συντονιστής του  MATCH-SPORT. 

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε εκ μέρους του Δήμου Νέας Προποντίδας κηρύσσοντας ταυτόχρονα την έναρξη των εργασιών, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου μας, κ. Παναγιώτης Σαρόγλου, ο οποίος μεταξύ των άλλων δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου και του  Οργανισμού σε τέτοιες καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις, που τοποθετούν τη Νέα Προποντίδα μαζί με τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις στον αγώνα για την εξάλειψη της φαινομένων της βίας και παραβατικών συμπεριφορών στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.  

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου με θέμα την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την επιρροή της  πανδημίας του Covid-19 στον ερασιτεχνικό αθλητισμό,  αλλά και την ενδυνάμωση των σχέσεων όλων των εμπλεκομένων για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα