Δελτία Τύπου

Ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου “Ανορύξεις - Αξιοποιήσεις υδρευτικών γεωτρήσεων Δ.Ε. Καλλικράτειας”

Ένα έργο ζωτικής σημασίας, που αφορά στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Καλλικράτειας άρχισε να υλοποιείται. Το έργο, που είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” περιλαμβάνει την ανόρυξη 9 υδρευτικών γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Καλλικράτειας, καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού και υδραυλικού εξοπλισμού. Επιπλέον, θα κατασκευαστούν αγωγοί μεταφοράς του αντλούμενου ύδατος από τις γεωτρήσεις σε δεξαμενή χωρητικότητας 500m3, η κατασκευή της οποίας περιλαμβάνεται, επίσης, στο ίδιο έργο. 

Αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται το δίκτυο αγωγών μεταφοράς πόσιμου νερού συνολικού μήκους περίπου 18 χιλιομέτρων, που αρχίζει από τη νέα δεξαμενή και φτάνει στον παραλιακό δρόμο, όπου στη συνέχεια διακλαδίζεται με μία κατεύθυνση προς Σωζόπολη και μία προς Ν. Ηράκλεια για να τροφοδοτήσει το υφιστάμενο κεντρικό δίκτυο της περιοχής.

Με την ολοκλήρωση των έργων θα εξασφαλισθεί επάρκεια νερού ύδρευσης στην παραλιακή ζώνη μεταξύ των οικισμών Σωζόπολης και Ν. Ηράκλειας του Δήμου Ν. Προποντίδας. Ο συνολικός προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 6.150.000,00€. 

«Το ζήτημα της επάρκειας νερού στη συγκεκριμένη περιοχή μας έχει απασχολήσει έντονα. Είμαστε ικανοποιημένοι, που ξεκινά ένα μεγάλο έργο, το οποίο θα εξασφαλίσει σε πολλούς συμπολίτες μας το σημαντικότερο αγαθό, το αγαθό του νερού» ανέφερε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

ktskklkrtgtrs_1 ktskklkrtgtrs_2

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα