Δελτία Τύπου

Ημέρα Αστικής Μελισσοκομίας, Μελισσοτουρισμού & Μελισσοθεραπείας

Την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 το απόγευμα στο ANEL HoneyPark – Το πάρκο του μελιού και της μέλισσας, πραγματοποιήθηκε  Ημέρα Αστικής Μελισσοκομίας, Μελισσοτουρισμού και Μελισσοθεραπείας, που διοργάνωσε η ομάδα έργου του BeePathNet - Μελισσοδιαδρομές του Δήμου Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με το ANEL HoneyPark.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να  ενημερωθεί το ευρύ κοινό, για τη συμμετοχή, τις δράσεις και τα έργα του Δήμου Νέας Προποντίδας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα BeePathNet - Μελισσοδιαδρομές στο Δήμο Νέας Προποντίδας, που ενθαρρύνει οικολογικές ορθές πρακτικές στην αστική μελισσοκομία.

 

Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου Ν. Προποντίδας, κ. Ανδρέας Λέλεκας, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ν. Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρρά και ο ιδιοκτήτης της ANEL Ελευθέριος Παντελάκης.

Πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά οι παρουσιάσεις των ξένων ομιλητών, Maruška Markovič Δήμος Λιουμπλιάνας- Σλοβενία, συντονίστρια του προγράμματος BeePathNet με θέμα: "Το μοντέλο της αστικής μελισσοκομίας και μελισσοτουρισμού στη Σλοβενία΄΄ και Gilles Ratia Apicervices Beekeeping Portal, International Beekeeping Consultant, πρώην Πρόεδρος της Apimondia με θέμα: "Mελισσοτουρισμός ανά τον κόσμο".

 Ακόμη, παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις των:

 Αναστασία Λιούρτα -Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, υπεύθυνη επικοινωνίας στο BeePathnet-Μελισσοδιαδρομές με θέμα: "Προοπτικές ανάπτυξης Μελισσοτουρισμού στην Ελλάδα΄΄, 

Αλέξανδρου Παπαχριστοφόρου - Διδάκτορας Μελισσοκομίας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου  με θέμα: "Κανόνες συμπεριφοράς και ασφάλειας σε επισκέψιμο μελισσοκομείο" και 

Αστέριου Παπαστεργίου -Γεωπόνος, Διεύθυνση Προγραμματισμού Οργάνωσης & Πληροφορικής Δήμου Ν. Προποντίδας, Ομάδα έργου “BeepathNet, με θέμα: "Beepathnet -Μελισσοδιαδρομές, ένα πρόγραμμα για την Αστική μελισσοκομία".

Τη συζήτηση συντόνισε η Φανή Χατζήνα, Διευθύντρια Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Τμήματος Μελισσοκομίας, ΕΛΓΟ-'ΔΗΜΗΤΡΑ'. 

Ο Δήμαρχος 

 

Εμμανουήλ Καρράς

mlsespr_1 mlsespr_2

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα