Προκηρύξεις

Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: “Κατασκευή 3ου Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών"

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας διακηρύσσει την με ανοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου για την κατασκευή του έργου: *“**Κατασκευή 3ου Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών**”*.

Το νέο κτίριο του 3ου νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών θα κατασκευαστεί στο Ο.Τ. 09 του οικισμού Ν. Μουδανιών εμβαδού 2.209,76 τ.μ. Και εμπίπτει στην εντός σχεδίου περιοχή (περιοχή «Αλμύρα»), για την οποία εγκρίθηκε Ρυμοτομικό Σχέδιο με το Π.Δ. 11/3/1981, το οποίο αναθεωρήθηκε με τηνυπ’ αρ. 88205/3703/29-12-1986 Απόφαση του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.(Φ.Ε.Κ. 389Δ/13-05-1987). Με βάση την ως άνω απόφαση, η έκταση του Ο.Τ. 09 έχει χαρακτηρισθεί ως «Χώρος εκπαίδευσης» και φέρει πρόσωπο στην οδό Ελευθερίαςκαι σε τρεις άλλες δευτερεύουσες δημοτικές οδούς.

Πρόκειται να κατασκευαστεί νηπιαγωγείο, συνολικής κάλυψης 492,10 τ.μ., δόμησης 418,08τ.μ.,σύμφωνα με τους επιτρεπόμενους όρους δόμησης της περιοχής αλλά και βάσει του εγκεκριμένου κτιριολογικού προγράμματος. .

Η απαίτηση του κτιριολογικού προγράμματος ήταν η διαμόρφωση ενός ολοήμερου νηπιαγωγείου με δύο αίθουσες εργασίας, μία αίθουσα ανάπαυσης, έναν χώρο για τραπεζαρία και κουζίνα, ένα γραφείο νηπιαγωγών και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Δημιουργείται λοιπόν ένα ισόγειο κτίριο στο οποίο αναπτύσσονται όλες οι παραπάνω χρήσεις σε ένα ενιαίο επίπεδο, εφόσον δεν υπάρχουν και ιδιαίτερες μεγάλες κλίσεις όσον αφορά στην μορφολογία του εδάφους.

Το κτίριο έχει τρεις εισόδους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών και για λόγους πυρασφάλειας. Η κύρια είσοδος στο κτίριο γίνεται από την βορειοανατολική του πλευρά. Υπάρχουν και δύο βοηθητικές είσοδοι στη βορειοδυτική και νοτιοδυτική πλευρά.

Από τα τρία σημεία εισόδου στο κτίριο δημιουργούνται δύο διάδρομοι, οι οποίοι ουσιαστικά καθορίζουν και τις ζώνες με τις διαφορετικές χρήσεις. Στο νοτιοανατολικό τμήμα του κτιρίου βρίσκονται οι αίθουσες εργασίας και ανάπαυσης και στο βόρειο τμήμα του αναπτύσσονται οι υπόλοιπες χρήσεις του κτιριολογικού προγράμματος, με τον χώρο των νηπιαγωγών να διαχωρίζεται σαφώς από τον υπόλοιπο.

Κύριο μέλημα του σχεδιασμού είναι η χωροθέτηση των αιθουσών εργασίας στο τμήμα του κτιρίου με τον νοτιοανατολικό προσανατολισμό.Οι δύο αίθουσες που δημιουργούνται έχουν διαστάσεις 6,25μ. μήκος και 8,30μ. βάθος. Στην νοτιοανατολική πλευρά και των δύο σχεδιάστηκαν μεγάλα ανοίγματα έτσι ώστε να υπάρχει αρκετή ωφέλιμη εισερχόμενη ακτινοβολία το χειμώνα και επαρκής φυσικός φωτισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η αίθουσα ανάπαυσης διαστάσεων 4,00μx8,50μ βρίσκεται δίπλα στις αίθουσες εργασίας.

Η τραπεζαρία διαμορφώνεται στο κεντρικό σημείο του κτιρίου και σε άμεση σχέση με τις αίθουσες εργασίας καθώς αποτελεί συνέχεια των δραστηριοτήτων των παιδιών. Η κουζίνα μαζί με τον αποθηκευτικό της χώρο διαχωρίζονται από την τραπεζαρία ενώ υπάρχει και ένα πάσο εξυπηρέτησης κατά τη διάρκεια του φαγητού.

Το γραφείο των νηπιαγωγών χωροθετείται κοντά στην είσοδο του κτιρίου έτσι ώστε με την δημιουργία κατάλληλου ανοίγματος που προσφέρει οπτική επαφή προς την κύρια είσοδο να επιτυγχάνεται και ο έλεγχος αυτής.

Μπροστά από την αίθουσα πολλαπλών διαστάσεων 7,6μx6,8μ, δημιουργείται ένας μεγάλος ημιυπαίθριοςχώρος επιφάνειας περίπου 60τ.μ., ώστε να παίζουν τα παιδιά σε περίπτωση που το επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες, αλλά θα λειτουργεί και ως χώρος εκτόνωσης - προθάλαμος της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων σε περίπτωση μιας πολυπληθούς εκδήλωσης. Το μεγάλο άνοιγμα με συρόμενα κουφώματα στην αίθουσα σχεδιάστηκε για να προσφέρει την ενοποίηση των δύο χώρων όποτε θεωρείται απαραίτητο.

Ο χώρος των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων τοποθετήθηκε σε απομονωμένο σημείο στο βορειοδυτικό τμήμα του κτιρίου με την πρόσβασή του να γίνεται εξωτερικά από τη δυτική πλευρά του οικοπέδου, ώστε να μην αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά. Κάτω από το χώρο αυτό δημιουργείται η υπόγεια δεξαμενή πυρόσβεσης διαστάσεων 2,60μx4,10μ.

Το κτίριο τοποθετήθηκε κεντρικά στο οικόπεδο, αφήνοντας περίπου 10,00μ πλευρικά από το ανατολικό δυτικό και βόρειο όριο. Το μεγαλύτερο τμήμα της αυλής βρίσκεται συγκεντρωμένο προς τη νότια πλευρά του οικοπέδου, μπροστά από τις αίθουσες εργασίας, με το κτίριο να βρίσκεται σε υποχώρηση από την ρυμοτομική γραμμή περίπου στα 20μ., ενώ το στεγασμένο τμήμα της αυλής βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του.

Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου επικρατεί το πράσινο. Η δεντροφύτευση της αυλής γίνεται με διάφορα φυτά, θάμνους, δέντρα και αναρριχώμενα διαφορετικού μεγέθους, διασκορπισμένα σχεδόν σε όλα τα σημεία για να προσφέρουν καλλωπισμό, σκίαση και δροσισμό, όπου και όταν χρειάζεται.

Η μεγαλύτερη επιφάνεια της αυλής είναι διαμορφωμένη με χλοοτάπητα ενώ υπάρχουν σημεία όπου δημιουργούνται διαδρομές με ακανόνιστο, καμπύλο σχήμα από χυτό βοτσαλωτό δάπεδο σε έντονο χρωματισμό, οι οποίες δημιουργούν ένα ενδιαφέρον οπτικό παιχνίδι επί εδάφους για τα παιδιά. Σε κάποια σημείατης αυλής δημιουργείται και ένα μονοπάτι επενδυμένο με ξύλινες σανίδες. Στο νότιο τμήμα της αυλής κατασκευάζεται παιδική χαρά με διάφορα όργανα, όπως τραμπάλα, ελατήρια, σύνθετα παιχνίδια και μία αμμοδόχο, και η επιφάνεια της παιδικής χαράς διαμορφώνεται με χυτό ελαστικό δάπεδο ασφαλείας. Ο αύλειος χώρος συμπληρώνεται με καθιστικά αλλά και κυλινδρικά στοιχεία σε διαφορετικά ύψη από οπλισμένο σκυρόδεμα. Βρύσες και κάδοι απορριμάτων τοποθετούνται ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες του αύλειου χώρου.

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης είναι *1.220.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.*

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι δεκαέξι (16) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ως ημερομηνία**και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 30/11/2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00'***

Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισηςτων προσφορών ορίζεται η 04/12/2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00'.*

Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης,πλην της τεχνικής μελέτης, στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr <http://www.promitheus.gov.gr/>, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής (www.nea-propontida.gr). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμα, να λάβουν γνώση όλων των εγγράφων της σύμβασης στα γραφεία της αναθέτουσας αρχής κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Μπορούν επίσης να λάβουν αντίγραφα αυτών με δαπάνες και φροντίδα τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν την τεχνική μελέτη και ταχυδρομικά, εφόσον την ζητήσουν έγκαιρα και εμβάσουν, κατόπιν συνεννόησης με την αναθέτουσα αρχή, την δαπάνη αναπαραγωγής και τη δαπάνη της ταχυδρομικής αποστολής της. Η αναθέτουσα αρχή αποστέλλει τα ζητηθέντα στοιχεία μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων ή ιδιωτικών εταιρειών μεταφοράς αλληλογραφίας και χωρίς να φέρει ευθύνη για την έγκαιρη άφιξη τους στον ενδιαφερόμενο.

Εφόσον έχουν ζητηθεί εγκαίρως, ήτοι έως την *Πέμπτη 22/11/2018* η αναθέτουσα αρχή παρέχει σε όλους τους προσφέροντες που συμμετέχουν στη διαδικασία σύναψης σύμβασης συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα της σύμβασης, το αργότερο στις *26/11/2018*.

Το πλήρες κείμενο της Διακήρυξης

Προκήρυξη Διακήρυξης

ΤΕΥΔ

ΤΕΥΔ σε doc

ΕΟΠ

Προϋπολογισμός

Τιμολόγιο

Τεχνική Περιγραφή

Τεχνικές Προδιαγραφές ΗΜ

Τεχνικές Προδιαγραφές ΟΙΚ

ΕΣΥ ΟΔΟ

ΦΑΥ

ΣΑΥ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΙΜΩΝ ΟΙΚ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΙΜΩΝ ΗΜ

3nipmoud_1

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα